Apple představil watchOS 6 a tvOS 13

Apple představil watchOS 6 a tvOS 13
2019-06-03T19:39:11+02:00
• 3. 6. 2019

V rámci dnešní vývojářské konference WWDC 2019 společnost Apple představila první novinky kolem operačních systémů watchOS a tv OS. V základu došlo k iteraci čísel samotných verzí, ale naštěstí jsme se dočkali několika významných novinek pro obě platformy. Aple se tentokrát soustředil na užitečné doplňky, než na nějaké revoluční změny.

tvOS 13

Apple hlavně zmínil služby, které představil před nějakou dobou. Zdůraznil, že se můžeme těšit na Apple TV+, ale již neuvedl, kdy dojde k přesnému spuštění samotné služby. Co se týče systému jako takového, můžeme se těšit na lepší doporučování obsahu, ale tou nejvýznamnější novinkou je podpora více účtů.

Díky tomu může mít každý člen domácnosti přizpůsobené rozhraní s obsahem právě pro sebe. Vzhledem k tomu, na čem běží tvOS, tak se Apple rozhodl přidat podporu herních ovladačů Xbox One a Playstation DualShock 4, což nejvíce využijí právě hráči. Zde zdůraznil službu Arcade, která za předplatné přinese 100 kvalitních herních titulů. Drobná novinka se týká i možnosti poslechu hudby, kdy vám systém bude zobrazovat i texty. Posledním vylepšením jsou nové spořiče obrazovky, tentokrát z podvodního světa.

watchOS 6

Pro chytré hodinky od Applu byly připraveny zajímavé novinky. Tou nejpodstatnější je vlastní obchod AppStore, který přinese aplikace, které již nebudou vyžadovat, aby stejná aplikace byla na iPhonu. Díky tomu budete moci mít například drobnou funkcionalitu na hodinkách bez toho, aby vám další aplikace zabírala prostor na ploše systému iOS.

Samozřejmě se nezapomnělo na nové ciferníky, které nabídnout možnost přizpůsobení o další funkce, respektive zobrazování informací. watchOS 6 také nabídne samostatně aplikace jako kalkulačka s možností počítání spropitného nebo rozdělení účtu. V neposlední řadě se zapracovalo na API pro vývojáře aplikací pro fitness.

Apple představil iOS 13, přináší nejen „dark mode“

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat