Do Instagram Stories přichází texty písní, skoro jako „karaoke“ aktualizováno

Do Instagram Stories přichází texty písní, skoro jako „karaoke“ [aktualizováno]
2019-06-06T20:20:51+02:00
• 6. 6. 2019

Zdroj: Instagram

1

Aktualizováno 6. 6.

Minulý měsíc jsme vás informovali, že do aplikace Instagram přibude novinka v rámci Stories (Příběhů). Nově si budete moci do svého výtvoru moci vložit kromě samotné písničky i text. Dnes jsme se dočkali oficiálního oznámení a co nevidět byste mohli vidět změnu ve své aplikaci. Konkrétně při výběru písničky se vám nabídne možnost vybrat text, respektive jeho tvar.

Novinka se zejména hodí u videí. Někteří dokonce uvádí, že by se mohlo jednat o zahájení konkurenční války s nováčkem na trhu, s TikTok.

Původní článek 13. 5.

Instagram čím dál více tlačí na funkci Stories, tedy příběhů v podobě textů, fotografií a videí. V poslední době se čím dál více objevují interaktivní prvky, které například vybízejí k hlasování nebo nabízí například možnost vložení písničky, respektive krátkého úryvku. Právě v této oblasti se testuje další novinka.

Instagram Stories a písničky

Dočasné příběhy již nyní umožňují vložení krátkého úryvku písničky, přičemž jsou dostupné jen z databáze samotné služby. Může se tak stát, že konkrétní skladu nenajdete. Zatím se jednalo v podstatě jen o doprovodnou hudbu, ale brzy se zřejmě dočkáme citelnějšího rozšíření.

Jane Manchun Wong totiž objevila, že Instagram testuje rozšíření vkládání písní, kde jsou dostupné i samotné texty. Stačí tedy zvolit hudbu, následně vybrat konkrétní časový úsek ze skladby a poté jen zvolit vzhled zobrazovaných textů, které se zobrazují přesně podle přehrávaného úseku.

Instagram Stories

K dispozici bude celkem pět různých vzhledů textů. Kromě této novinky Jane Manchun Wong také uvádí, že v rámci sdílení na Facebook budou nově podporovány i takové příběhy, které jsou doplněny o písničky. Facebokk se tak snaží trochu více sjednotit obě služby, což jsou ostatně i všeobecné plány, které má tato sociální síť se všemi svými platformami.

Oficiálně: Facebook propojí WhatsApp, Messenger a Instagram na úrovni komunikace

Zdroje: twitter.com, twitter.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ivana Duchoslavová

18. 6. 2019, 22:58

Dobry den, mam dotaz, tato funkce mi na instagramu nefunguje. Ikdyz jsem ho odinstalovala, stale to nefunguje, co mam delat?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat