Společnost stojící za TikTok potvrzuje přípravy na vlastní smartphone aktualizováno

Společnost stojící za TikTok potvrzuje přípravy na vlastní smartphone [ aktualizováno]
2019-07-30T08:55:55+02:00
• 30. 7. 2019

Aktualizováno 30. 7.

Před dvěma měsíci se objevila informace, že společnost ByteDance, která stojí za populární aplikací TikTok, připravuje vlastní smartphone. Nyní firma potvrzuje tyto spekulace, ale nijak neupřesňuje, jaké vlastnosti nabídne, nebo do jaké kategorie novinka zamíří.

Mimo to se dozvídáme, že na projektu pracuje Wu Dezhou, která pracoval ve společnosti Smartisan, která má na svém kontě jen pár mobilů, ale o to zajímavějších. Kromě toho ByteDance má k dispozici několik patentů ze společnosti Smartisan a také část zaměstnanců. Zatím není známo, kdy se novinky dočkáme a jestli bude dostupná i na globálním trhu.

Původní článek 28. 5.

Současný internet je do jisté míry ovládán sociálními sítěmi, které mají ambice na vytvoření internetu uvnitř internetu. Například Facebooku jde hlavně o to, aby na této síti uživatelé trávili co nejvíce času. I proto dochází k integraci nejrůznějších služeb, přičemž poslední významnější nabízí sledování videí. Na druhou stranu zde máme menší sítě, které se mnohdy dočkají velkého zájmu, ale nabízejí zpravidla jednu dominantní funkci. Příkladem může být Vine, Snapchat a z poslední doby právě TikTok. Tvůrci této služby mají větší ambice.

TikTok mobil?

Za službou TikTok stojí společnost ByteDance, která například v roce 2016 odkoupila Musical.ly. Součástí obchodu byly i licence na hudební obsah, přičemž ByteDance údajně plánuje vlastní streamovací službu. Ale ne vše má zůstat jen u internetových služeb.

Dle několika zdrojů vyjednává společnost ByteDance s výrobci, přičemž cílem je vytvoření vlastního smartphonu. Zatím se přesně neví, jestli půjde o vytvoření mobilního telefonu na zakázku, kde ByteDance stanoví specifikace a vše vyrobí jiná společnost, nebo se přímo zapojí do celého procesu, přičemž by vznikla nová firma.

Zatím se spekuluje, že firma ByteDance mohla spolupracovat s výrobcem Smartisan. Sice se nejedná o nějak významnou značku, ale na svém kontě má již zajímavé smartphony. Například Smartisan R1 vzešel v povědomí díky tomu, že se jednalo o první mobilní telefon s 1TB úložištěm.

Vzhledem k tomu, že ByteDance je čínská společnost, zřejmě zacílí své snažení zejména na tento trh. Otázkou je, čím chce společnost zaujmout zákazníky vzhledem k tomu, že na současném trhu panuje velká konkurence.

Zdroje: asia.nikkei.com, gsmarena.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat