Nubia Alpha aneb jiný typ ohebného zařízení MWC

Nubia Alpha aneb jiný typ ohebného zařízení [MWC]
2019-02-25T20:41:05+02:00
• 25. 2. 2019

Na veletrhu IFA jsme měli možnost se podívat na první ohebné zařízení značky Nubia, která spadá pod ZTE. Zařízení se jmenovalo Nubia α a jen málokdo měl možnost si „osahat“ novinku. Nyní jsme se dočkali na veletrhu MWC v Barceloně představení finálního zařízení, které vypadá elegantněji.

Nubia Alpha

Zatímco první ohebná zařízení Galaxy Fold a Mate X jsou smartphony s tou nejlepší výbavou, kterou mohou výrobci poskytnout, tak v případě Nubia Alpha jde spíše o příslušenství na ruku, které bude disponovat v jedné verzi eSIM podporou. Základní varianta bude nabízet jen WiFi a Bluetooth.

O výkon se zde bude starat Snapdragon Wear 2100, který bude mít k dispozici 1 GB operační paměti. Pro data je určeno úložiště o velikosti 8 GB. Displej má úhlopříčku 4 palce a nabídne rozlišení 960 x 192 pixelů. V tomto případě jde o poměr stran 36:9. Za samotným ohebným OLED displejem stojí společnost Visionox. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 500 mAh.

Zajímavostí je, že Nubia Alpha disponuje kamerkou s rozlišením 5 MPx. Ve své podstatě se jedná o velmi netradiční chytré hodinky, které budou nabízeny i LTE konektivitou a telefonními funkcemi. Základní cena byla stanovena na 450 eur. Ve verzi s eSIM poskočí na 550 eur a ve speciální zlaté edici na 650 eur. Do Evropy Nubia Alpha zamíří až ve třetí čtvrtině tohoto roku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat