Sony Xperia XZ4 na tiskovém redneru aktualizováno

Sony Xperia XZ4 na tiskovém redneru [aktualizováno]
2019-02-21T19:25:34+02:00
• 21. 2. 2019
7

Aktualizováno 21. 2.

Spekulace kolem nadcházejícího top modelu od Sony naznačují, že se bude jednat o značně protáhlý mobil. Ostatně displej má mít poměr stran 21:9. V podobné duchu budou i zástupci střední třídy. Nyní se objevil tiskový render Xperie XZ4 ve fialové barvě. Zveřejnil jej na svém Twitteru Evan Blass (@evleaks).

Jak si můžete všimnout, nechybí kolébka hlasitosti, vypínací tlačítko, spoušť foťáku a samostatná čtečka otisk prstů. Otázkou je, jestli opravdu dojde na použití 52MPx snímače na zadní straně.

Aktualizováno 30. 1.

Pomalinku se odhalují další údajné specifikace a nyní zde máme další várku, která se týká zadní sestavy trojice foťáků. V podstatě bude k dispozici standardní sestava, kdy jeden bude mít na starost zoom (zřejmě dvojnásobný), jeden bude pro běžnější focení a druhý bude čistě TOF senzor pro dodatečné efekty.

Dle spekulací by měl mít ale hlavní foťák 52MPx senzor. Sice bude možné pořizovat tak velké fotografie, ale Sony zřejmě sáhne po zdokonalení výsledných snímků, takže 4 pixely budou použity pro vytvoření jednoho. Díky tomu by měl mobil produkovat velmi kvalitní 13MPx snímky s minimem šumu. Navíc k tomu bude mít tento foťák světelnost f/1.6. Co se týče foťáku s dvojnásobným zoomem, tak bude k dispozici sestava se světelností f/2.6 a 16MPx.

Aktualizováno 2. 1.

Asi není překvapením, že model Sony Xperia XZ4 bude vybaven Snapdragonem 855. Nyní se ale objevil údajný výsledek v benchmarku AnTuTu. Výsledek je 395 721 bodů, což je sice vysoká hodnota a jen poukazuje na slušnou porci výkonu. Samozřejmě bude záležet na odladěnosti Androidu 9 Pie. Mnohem zajímavější je ale spekulace, že by mohlo být obsaženo 46,5W rychlé nabíjení. Potěšující zprávou může být, že novinka by měla obsahovat 3,5mm konektor pro sluchátka.

Původní článek 5. 12.

Již před nějakou dobou se objevily rendery založené na CAD schématech budoucího modelu Sony Xperia XZ4, ale vypadaly nevěrohodně, jelikož displej neodpovídal poměru stran 18:9 nebo 19:9. Nyní se objevila informace, že by Sony mohlo nasadit zobrazovací panel s poměrem stran 21:9, čemuž by rendery odpovídaly. Kromě toho se dozvídáme některé další specifikace.

Sony Xperia XZ3 – klasik s novým displejem

Xperia XZ4 jako monstrum?

Dle dostupných informací bude mít novinka 6,5palcový AMOLED displej minimálně s 2K rozlišením, za jehož výrobou bude stát společnost LG. O výkon se bude starat Snapdragon 855, který bude mít k dispozici 6 GB operační paměti. K dispozici budou minimálně dvě verze s 64 a 256 GB prostoru pro data.

Čtečka otisků prstů by měla být na boku smartphonu a na zádech najdeme trojici foťáků. Jeden z nich by měl mít velikost 1/2,3″ a také by měla být k dispozici optická stabilizace obrazu. O zbylých dvou senzorech zatím nemáme jakékoliv informace. Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 3900 mAh a již v základu bude k dispozici Android 9 Pie.

Asi nejzajímavější spekulací má být zakomponování konektoru pro sluchátka. Pakliže se to potvrdí, Sony bude prvním výrobcem, co tento konektor vrátí u top modelu. K oficiálnímu představení by mělo dojít na veletrhu CES v Las Vegas na začátku příštího roku.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hiep Bui Duc

13. 12. 2018, 9:26

Máte někdo informace o tom proč display bude od LG a ne Sony Bravia OLED?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 12. 2018, 13:59

Pokud je mi známo, Sony nemá tuto technologii pro smartphony, pouze pro TV.

alois navratil

4. 3. 2019, 12:27

sony ze nema sony bravia v mobiech doplnte si informace

Erik Bezeréti

5. 12. 2018, 19:22

Proč neudělají rovnou telefon s poměrem stran 100:9? Jako poměr stran 2:1 je praktický, obrazovka se dá rozdělit na dva stejně velké čtverce, ale tohle? Smysl mi vážně uniká…

Martin Jeřábek

VIP 5. 12. 2018, 20:17

Kino mód pro filmy v mobilu proč ne. Tenhle formát dává vetsi smysl než 18.5:9 nebo 19.5:9. Já se na to těším, a snad i LG G8 dostane tenhle display. Konec nesmyslným poměrům stran!

Co k tomu dodat? 👍🥇

Bez uprav toho mkv videa by jsi měl pruhy i na téhle ultra nudli protože Blueray vycházejí jako 16:9

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat