Motorola P40 – unikají specifikace aktualizováno

Motorola P40 – unikají specifikace [aktualizováno]
2019-01-03T13:50:42+02:00
• 3. 1. 2019
3

Aktualizováno 3. 1. 2019

Po týdnu zde máme další informace o nadcházející novince od společnosti Motorola. Model P40 by měl získat 48MPx senzor od společnosti Sony, přičemž foťák jako takový bude mít světelnost f/1.75. Sekundární snímač bude mít jen 5 MPx, takže můžeme očekávat jen dodatečné efekty, jako je třeba rozmazané pozadí a podobně.

O výkon se má postarat Snapdragon 675, který bude mít k dispozici 6 GB operační paměti. Pro data bude vyhrazeno úložiště o velikosti 64GB, ale bude dostupná i varianta se 128 GB. NFC a USB C je samozřejmostí. O dodávku energie se má postarat baterie o kapacitě 4 132 mAh. Motorola P40 přijde rovnou s Androidem 9 Pie, ale nevíme, jestli se bude jednat o verzi s nadstavbou nebo bude obsažen Android One.

Původní článek 27. 12. 2018

Společnost Motorola je známá sérií smartphonů Moto, v rámci které najdeme několik řad. Mimo to jsme se letos dočkali nové série P, která je určena pro asijský trh. Od ní jsou odvozeny další modely jako třeba Motorola One (recenze) a Motorola One Power. V Asii jsou vedeny pod označením Motorola P30. Nyní se ukazují informace o modelu Motorola P40.

Motorola P40

V tuto chvíli neznáme nástin specifikací chystaného modelu, tudíž nelze ani odhadnout, do jaké cenové kategorie bude patřit. Známe jen přibližně rozměry, které jsou 160,1 x 71,2 x 8,7 mm, přičemž v místě vystouplé kamery bude mobil dosahovat tloušťky 10 mm. Čtečka otisků prstů je umístěna na zadní straně v logu společnosti, jako tomu bylo u modelu Motorola One.

Rendery založené na uniklých informacích

Displej bude mít úhlopříčku 6,2 palců a nabídne díru pro přední kameru. Jedná se o výrazný krok, jelikož předchozí modely měly poměrně široký výřez. Pod displejem se bude nacházet mírná brada nesoucí název společnosti.

Dle úniků bude zřejmě jeden z foťáků na zadní straně vybaven 48MPx senzorem od Sony, který by měl být schopen produkovat velmi dobré fotografie za špatných světelných podmínek. Ty budou mít ale 12 MPx. Mělo by bát ale možné docílit 48MPx snímků. Co se týče ostatních specifikací, tak novinka samozřejmě bude disponovat USB C a dokonce ještě 3.5mm konektorem pro sluchátka.

Nyní si musíme počkat, kdy vlastně dojde k představení. Je pravděpodobné, že se novinka objeví i na evropském trhu, ale s poněkud jiným názvem a hlavně čistým systémem Android One.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rekl bych, ze tohle bude Lenovo, nikoliv Motorola. Ale je mozne, ze by to mohl byt nastupce Motoroly Power (pochopitene pod jinym nazvem), ktera se stejne (bohuzel) u nas neprodava…

Jiří Dvorský

28. 12. 2018, 23:22

No konečně po dlouhé době vypadá něco u Motoroly zajímavě, papa Xiaomi a hurá zpět k Motorole…

Motorola uměla vždycky myslet!
Procesor MC 68030 nám dodnes posílá z oběžný dráhy počasí :).
Takže jim fandím.
Ale ta móda výřezů, otvorů mě fakt nebere.
Radši oželet přední kameru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat