Huawei Y5 Lite cílí na nenáročné uživatele

Huawei Y5 Lite cílí na nenáročné uživatele
2019-01-03T18:35:29+02:00
• 3. 1. 2019

Tak jsme se konečně dočkali. Společnost Huawei si pro nás připravila v pořadí již druhý smartphone s operačním systémem Android Go. Nový chytrý telefon nese název Huawei Y5 Lite a nabídne atraktivně nízkou cenu. 

Huawei Y3 (2018) – poprvé s Android Go

Huawei Y5 Lite za atraktivních 2 500 Kč

Nově představený kousek přináší displej o velikosti 5,45 palců. V tomto případě Huawei sáhlo po levnější zobrazovací technologii, přesněji IPS LCD s rozlišením 1440 x 720 pixelů. Není se ale čemu divit, jen přeci se jedná o telefon s Android Go, který cílí na nenárokové uživatele. 

Na zadní straně modelu Huawei Y5 Lite se nachází 8megapixelový fotoaparát s clonou f/2.0. Naopak na přední straně najdeme 5megapixelový fotoaparát s clonou f/2.2 pro tvorbu selfie. V tomto případě se o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty stará operační paměť s kapacitou 1 GB. 

Pro soukromá data je pak připraveno vnitřní 16 GB úložiště s možností rozšíření, a to pomocí microSD karty. Srdcem celého telefonu se stal čtyřjádrový procesor MediaTek MT6739, který by měl bohatě stačit pro základní uživatelské činnosti – internet, SMS zprávy a volání. 

K dispozici je mimo jiné i poměrně velká baterie, jenž nabízí 3 320 mAh. Vzhledem ke slabším specifikacím musel výrobce sáhnout po operačním systému Android 8.1 Oreo (Go Edition). Huawei Y5 Lite je v prodeji v černé a modré barvě, a to za příjemných 100 EUR, což je v přepočtu asi 2 500 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 25 Kč za jedno EURO.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat