Jolla uvolnila Sailfish OS ve verzi 3

Jolla uvolnila Sailfish OS ve verzi 3
2018-11-03T12:39:01+02:00
• 3. 11. 2018

V únoru tohoto roku v rámci veletrhu MWC v Barceloně došlo k představení systému Sailfish OS ve verzi 3, přičemž byly k dispozici jen kusé informace. Navíc společnost Jolla konstatovala, že by se novinka měla dostat k vybraným uživatelům v třetím čtvrtletí tohoto roku. Až nyní jsme se dočkali a uživatelé mohou stahovat Sailfish OS 3.

Sailfish 3 pro vyvolené

V tuto chvíli je Sailfish 3.0 k dispozici pro uživatele, kteří jsou zapojeni do předběžného přístupu. U této verze se společnost zaměřila na zvýšení zabezpečení celého systému. Například došlo k integraci MDM (Mobile Device Management), VPN a šifrování dat. Kromě toho samozřejmě se zapracovalo na výkonu, efektivitě a plynulosti celého systému.

V rámci předběžného přístupu bude k dispozici verze 3.0.0, až v prosinci bude pro ostatní uživatelé dostupná verze 3.0.1. Kromě bezpečnostních novinek, které nemusí být na první pohled vidět, obsahuje Sailfish 3 i i designové změny. Například výsuvná lišta obsahuje zkratky a přepínače, stejně jako Android. Systém nabízí světlejší téma, klávesnice má nová gesta a například kameru spustíte ze zamykací obrazovky.

Možná byste ani nečekali, že až ve verzi 3.0 bude přidána podpora USB OTG, ale je to tak. Díky tomu je možné připojit jakékoliv úložiště skrze USB a prohlížet nebo spravovat obsah.

Nová verze Sailfish 3.0 od společnosti Jolla bude dostupná také pro modely Xperia XA2, Xperia XA2 Plus a Xperia XA2 Ultra. Zatím zde stále chybí pohodlný způsob instalace, takže tento systém pro majitele vybraných modelů od Sony je spíše „geekovskou“ záležitostí.

Zdroje: blog.jolla.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat