Jolla představila Sailfish 3 MWC 2018

Jolla představila Sailfish 3 [MWC 2018]
2018-02-28T07:00:45+02:00
• 28. 2. 2018
5

Na právě probíhajícím veletrhu MWC 2018 představila finská společnost Jolla operační systém Sailfish 3. Splnila tak své sliby a kromě toho rozšířila portfolio zařízení, které tento nezávislý mobilní operační systém podporují.

Jolla Sailfish 3

Nová verze operačního systému přichází s celou řadou vylepšení. Mezi ně můžeme zahrnout například rozšířené bezpečnostní funkce a možnosti. Tím se tak společnost chce zalíbit především firemním zákazníkům. Systém je ale vylepšen i po vizuální a technické stránce. Přináší třeba podporu VoLTE nebo Bluetooth LE. Sailfish 3 by se měl dostat k prvním zákazníkům někdy ve 3. kvartálu letošního roku.

Jak jsme uvedli v úvodu článku, tak společně s novým operačním systémem byla rovněž představena podpora nových zařízení. Mezi ně patří Sony Xperia XA2, Gemini PDA a tablety INOI. Jolla tak využívá právě programu Sony Open Device, díky němuž si zájemci budou moci vychutnat nový operační systém již v létě tohoto roku.

 

Generální ředitel Jolla na veletrhu vyjádřil přesvědčení, že si společnost uvedením 3. generace operačního systému upevní vztahy se zákazníky z B2B nebo B2G sektorů. Vzhledem k přidané podpoře velkých regionálních oblastí společnost věří v rostoucí zájem o tuto platformu i v nových zemích.

Zdroje: fonearena.com, techradar.com, jolla.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Sailfish-u a Sony treba poriadnu reklamu!!! O tychto firmach v Londyne ani poriadne nevedia!!! To je same Apple a Samsung. Su tam neschopny ludia spravit reklamu, a to je chyba!!!

Firemní klientela je asi jediný způsob, jak v dnešní době „prorazit“. Windows měl slušně našlápnuto a totálně šance nevyužil. Každopádně, budou to mít velmi těžké se prosadit.

Přemysl Vaculík

VIP 1. 3. 2018, 7:07

Problém je, že Google začíná více tlačit na korporátní klientelu.

Jole sa potichu dari.

Přemysl Vaculík

VIP 1. 3. 2018, 7:07

Šance je, ale chtělo by to pořádného partnera.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat