Huawei Nova 4 na nových fotkách, představí se 17. prosince aktualizováno

Huawei Nova 4 na nových fotkách, představí se 17. prosince [aktualizováno]
2018-12-05T17:15:57+02:00
• 5. 12. 2018
4

Aktualizováno 5. 12.

Krátce po zveřejnění termínu, kdy bude představen smartphone Huawei Nova 4, se objevují další fotografie. Přední strana nás již nepřekvapuje, ale aspoň se dozvídáme, jak vypadá zadní strana. Zde jednoduše Huawei použil design známý z modelu P20 Pro. Čtečka otisků prstů je umístěna ve středové části. Lze předpokládat, že podobně bude vypadat i nadcházející model Honor View 20.

Aktualizováno 3. 12.

Společnost Huawei lákala na nový model Nova 4 s dírou v displeji, přičemž uváděla, že k představení dojde v prosinci. Nyní již víme, že se tak stane 17. prosince v Číně. Zároveň se dozvídáme přibližné specifikace, které bychom měli od novinky očekávat.

O výkon by se měl postarat procesor Kirin 980, který je vyráběn 7nm technologií. K dispozici bude mít 6 GB operační paměti a pro data bude k dispozici úložiště o velikosti 128 GB. Již v základu má být k dispozici Android 9 Pie s nadstavbou EMUI. O konektivitu se postará WiFi 5 (ac) a Bluetooth 5.0. Co se týče fotografických schopností, na zadní straně se má nacházet sestava dvou foťáků. Bohužel další informace nejsou k dispozici, ale s blížícím se datem představení očekáváme další úniky.

Aktualizováno 28. 11.

Již v prosinci se máme dočkat novinky od společnosti Huawei, která by měla jako první nabídnout displej s dírou pro přední kameru. Jedná se o alternativní řešení, které by mělo nahradit výřez. Zatím neznáme specifikace chystaného modelu, ale dle současných náznaků by se mělo jednat o model nesoucí název Huawei Nova 4.

Kromě toho se nyní objevil v rámci jednoho pořadu v Číně, kde jej přímo prezentoval ambasador značky – Jackson Yee ze skupiny TFBoys. Díky němu se nyní můžeme podívat trochu lépe, jak bude vlastně takový mobil s dírou v displeji vypadat.

Původní článek 26. 11.

V červenci tohoto roku se objevily náznaky, že by si společnost Huawei mohla pohrávat s displejem, který by měl díru pro selfie kameru. Mohlo se jednat jen o koncept a neměli jsme k dispozici ani jeden náznak, že by se mohlo jednat o reálné zařízení. Následně ale došlo na představení displejů od Samsungu, mezi kterými byl právě typ s dírou.

Huawei a netradiční design

Společnost Huawei zveřejnila na čínské sociální síti obrázek lákající na představení nového smartphonu. Ačkoliv nejsou k dispozici jakékoliv dodatečné informace, tak samotný obrázek nese vyobrazení obvodu mobilu, přičemž nejzajímavější je světlo vyřazující z místa, kde by mohla být přední kamera.

Vzhledem k umístění a rozpoložení můžeme odhadovat, že Huawei plánuje uvedení smartphonu s dírou v displeji. Sice se může zdát na první pohled, že by Huawei chtěl uzmout prvenství Samsungu, tak je nutné brát v potaz, že právě jihokorejská společnost může být dodavatelem tohoto displeje. Samozřejmě se naskýtá možnost, že by dodavatelem mohla být společnost BOE.

mobil s dírou

Bohužel nejsou k dispozici jakékoliv informace o výbavě. Vzhledem k atypickému displeji se může jednat o vyšší střední třídu nebo o top model. K oficiálnímu uvedení by mělo dojít někdy v prosinci, ale není známo ani přesné datum.

Zdroje: fonearena.com, gizmochina.com, mysmartprice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No ten prustrel radeji teda uprostred.

Matěj Vondráček

3. 12. 2018, 7:12

Tohle mi přijde horší než standartní výřez (pokud není velký jak u Pixel 3XL)

Richard Fabián

28. 11. 2018, 19:09

U bude to plné bloatwaru stejně jako ostatní telefony od Huawei?

Erik Bezeréti

28. 11. 2018, 17:19

Sice Huawei jako značku rád nemám, ale tohle se podle mě povedlo. Mnohem hezčí řešení než výřez.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat