Google Pay na steroidech, brzy přinesou podporu pro QR platby

Google Pay na steroidech, brzy přinesou podporu pro QR platby
2018-09-24T17:29:19+02:00
• 24. 9. 2018

Na trhu existuje již celá řada digitálních platebních služeb. Jedná se o velmi rychle rostoucí trh, na kterém samozřejmě nemůže chybět ani společnost Google. Jak všichni moc dobře víme, ta nabízí své vlastní platební řešení v podobě Google Pay. 

Služba Google Pay nabízí hned celou řadu skvělých funkcí, aby byla lépe konkurenceschopná. Google svůj produkt neustále vyvíjí, důkazem toho je nedávno přidaná podpora pro palubní vstupenky, převody peněz, lístky na akce a další. Nyní se však zdá, že společnost pracuje na další vychytávce. 

Google Pay bude podporovat QR kódy

Jsou-li uniklé screenshoty skutečné, zdá se, že Google pracuje na podpoře pro QR kódy, díky kterým by se platby typu peer-to-peer zrychlily a pro uživatele se tak staly mnohem jednodušší. Jak jsem již v úvodu článku uvedl, tento trh v posledních letech zaznamenal značný růst. 

Byla doba, kdy bylo prakticky možné používat pouze PayPal. Teď je ale možné používat Cash App, Venmo, Jaxx, Zelle, LevelUp, Alipay, Apple Pay a mnoho dalších. Trh se tak rozrostl, že i mobilní aplikace Facebook Messenger digitální platební služby podporuje. 

Nicméně, zpět ke QR kódům. Dle nedávných úniků bude již brzy možné v sekci „Send“ (služby Google Pay) využít možnosti QR plateb. V této kategorii se totiž vygeneruje speciální QR kód, díky kterému jej pak bude moci služba Google Pay skenovat. Jedná se samozřejmě o mnohem jednodušší a pohodlnější možnost než zbytečně vybírat dané osoby z vašeho seznamu kontaktů. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat