Oppo F9 přijde již za pár dní aktualizováno

Oppo F9 přijde již za pár dní [aktualizováno]
2018-08-09T16:00:00+02:00
• 9. 8. 2018

Aktualizováno 9. srpna

Oppo více odhalil přicházející model Oppo F9. Ten dle nových informací nabídne rychlonabíjení VOOC pomocí USB-C portu. Přední strana budu skoro celá pokrytá displejem, kde bude jen nepatrný notch pro přední kameru. Přední strana možná ponese i čtečku otisku prstů zabudovanou v displeji. Operační systém nebude jen Android 8.0, ale bude mít nástavbu Color OS 5.2. Nové video láká na představení Oppo F9 ve Vietnamu již 15. srpna, kde též začne jeho oficiální prodej. Následně se rozšíří na asijský trh a poté zamíří i do celosvětového prodeje.

Oppo F9

 

Původní článek ze 2. srpna

Společnost Oppo zahajuje marketingovou kampaň ke dvěma žhavým novinkám, které v oficiálním prodeji ponesou označení P9 a P9 Pro. Podle nejnovějších fotografií oba telefony přinesou přepracovaný výřez pro přední kamerku se sluchátkem a ten oproti ostatním rozhodně vypadá daleko elegantněji. Čínský výrobce do něj přidá i poměrně výkonnou sestavu, takže se máme na co těšit.

Přivítejte „Waterdrop“ obrazovku

Specifikace modelu F9 nejsou bohužel zatím známy, ale internetem kolují informace kolem verze s přívlastkem Pro. Do vínku údajně dostane 6,3palcový IPS LCD displej s rozlišením 2 280 x 1 080 pixelů chráněné sklem Gorilla Glass. Hardwarovou stránku zastoupí procesor Helio P60 od MediaTeku, 6GB operační paměť RAM nebo 128GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou.

Vzadu lze vyhlížet dvojici 16MPx senzorů, snímač otisků prstů, přisvětlovací LED diody či baterii s kapacitou 3 400 mAh podporující rychlé nabíjení VOOC. Nový výřez nazývají „Waterdrop“ a bude v sobě ukrývat asi 25MPx kamerku. Seznam doplňuje funkce dual-SIM, podpora LTE/VoLTE sítí, Android ve verzi 8.0 Oreo.

Zařízení, mimo jiné ve dvou barevných provedení (Sunrise Red, Twilight Blue), osadí prvky ze skla a záda získají diamantový design podobný tomu z modelu Realme. Prodej by měl být zahájen nejprve v Malajsii, avšak v neupřesněnou dobu a také cenu.

Zdroje: gizchina.com, slashleaks.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat