Mírné opoždění pro nové iPhony kvůli kyberútoku na továrny TSMC?

Mírné opoždění pro nové iPhony kvůli kyberútoku na továrny TSMC?
2018-08-06T14:22:07+02:00
• 6. 8. 2018

Minulý týden společnost TSMC, jeden z předních dodavatelů procesorů pro Apple, zaznamenal počítačový virus, což způsobilo odstávku několika výrobních linek. TSMC okamžitě zasáhlo a snaží se vrátit k normálnímu provozu. Taktéž bylo oznámeno, že tato událost ovlivní finanční výsledky pro další kvartál. Dle odhadů by mělo jít o 3% pokles.

Mírné zpoždění pro iPhony?

Vzniklé komplikace měly postihnout několik továren, kde se mimo jiné vyrábí i procesory pro nové iPhony. Analytici nyní usuzují, že dopad nebude jen finanční pro TSMC, ale i pro samotný Apple. Očekává se, že se mírně opozdí dodávky nových procesorů pro nadcházející iPhony.

Zatím nikdo konkrétně nespecifikoval, k jak velkému zpoždění by mělo dojít. Je možné, že se bude jednat řádově o dny, což by nakonec nemusel být velký problém. Jednoduše by byla první dodávka do obchodů mírně zredukována. Ostatně Apple neprodává novinky globálně hned v první den zahájení prodejů. Jsou zde dvě vlny.

Pokud by ale šlo o týdny, je možné, že se prodeje pozdrží výrazněji. Sice by to nemuselo mít velký dopad na Apple, ale konkurence by mohla využít šanci pro nalákání na vlastní zařízení. Například se před novými iPhony objeví na trhu Smasung Galaxy Note 9.

Jelikož Apple ještě nestanovil datum představení iPhonů, tak má ještě čas mírně upravit začátek prodejů. Díky tomu by celá situace nemusela mít vliv ani třeba na akcie společnosti.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat