iPhone se slotem na dual SIM v přípravě?

iPhone se slotem na dual SIM v přípravě?
2018-08-01T11:29:35+02:00
• 1. 8. 2018

Firma s logem nakousnutého jablka má v plánu letos představit tři nové smartphony. Minimálně jeden iPhone bude disponovat podporou dual-SIM, což mimo jiné potvrdil i zahraniční server Ubergizmo. 

V současné době musíte používat SIM kartu svého operátora, a pokud chcete využít služeb jiného, musíte si pořídit další. Tato cesta je zatím velmi neefektivní a pro některé až zbytečná. Podle zahraniční publikace se však brzy dočkáme iPhonu, který bude nabízet vestavěnou Apple SIM (e-SIM), včetně tradičního šuplíku pro SIM karty. Díky speciální Apple SIM budete moci mezi operátory přepínat jako lusknutím prstu.

Apple již takovou SIM kartu představil, a to u iPadu Air 2 v roce 2014. Ta dovoluje v podstatě totožnou funkci. Bohužel podpora byla pouze v USA a Velké Británii. Takzvanou e-SIM používají hlavně dobrodruzi, kteří často cestují – například z Evropy do USA. Funkce se stala velmi oblíbená, neboť uživatelé nemusí neustále řešit nové SIM karty. Velmi jednoduše, uživatel si vybere operátora, tarif a „frčí“. 

iPhone s duální SIM kartou? Již brzy

Podle nejnovější verze iOS 12 beta 5 společnost Apple skutečně na jednom takovém modelu pracuje. Tuto informaci odhalil zahraniční server 9to5mac, jenž si v kódu všiml označení „second SIM tray status“. Toto označení nyní rozproudilo internetové diskuze, neboť se spekuluje o možném příchodu iPhonu s duální SIM kartou. 

Z dřívějších spekulací víme, že by se pravděpodobně mělo jednat o 6,1palcový model, který nabídne chudší výbavu, zato nižší cenu. 

„6,1palcový iPhone bude nabízet displej s technologií LCD a bude podporovat DSDS (Dual SIM Dual Standby, pozn. redakce). Pokud bychom se opravdu dočkali dvou variant, vytvoří se více cenových segmentů, čímž se výrazně zvýší množství zásilek. Model DSDS by pak mohl výrazně dopomoci zvýšit podíl na čínském a komerčním trhu.“

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat