Huawei dodal nejvíce zařízení s výřezem v displeji

Huawei dodal nejvíce zařízení s výřezem v displeji
2018-08-06T17:00:05+02:00
• 6. 8. 2018
2

Dalším skalpem se může pochlubit společnost Huawei, která nejenže nedávno sesadila konkurenční Apple z druhého místa v podílu na trhu s chytrými telefony, ale dokonce od začátku tohoto roku prodali nejvíce zařízení vybavených displejem s výřezem. Potvrzuje to čerstvě vydaná zpráva od firmy Sigmaintell Consulting, podle nichž navíc kleslo celkové množství dodaných zařízení na mobilní trh.

Každý čtvrtý model s „notch“

Firma Huawei v současné době dodala dohromady přes 100 milionů telefonů, což znamená, že při 25,4 milionech zařízení s výřezem pro mikrofon a kamerku šlo o každé čtvrté zařízení. Druhé místo si vysloužil kalifornský Apple s množstvím 20,7 milionů. V pořadí pokračuje trojice z Číny v podobě Oppo, Vivo a Xiaomi. Každopádně v jednom balíčku konečné číslo lehce překračuje hranici 86 milionů modelů.

Z pohledu samotných typů displejů, tak první místo v celosvětovém měřítku drží a-Si LCD panely (42 %; 390 milionů) a hned v závěsu se druhého místo ujímá LTPS LCD displeje (36 %; 340 milionů). Třetí místo patří AMOLED displejům s 21% podílem (200 milionů). Podle nasbíraných čísel od Sigmaintell Consulting klesly dodávky chytrých telefonů na trh o 3,3 % oproti stejnému období v loňském roce. Díky tomu údajně klesly také dodávky čelních panelů o 1,7 %.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

7. 8. 2018, 8:04

Tak to je štěstí…

to je dost divný prvenství :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat