Dotekomanie.cz

Nokia 7 Plus se dočkala druhé beta verze Android P

Google v rámci nového operačního systému Android P dělá spoustu věcí trochu jinak než obvykle. Vše odstartoval Project Treble a velmi úzká spolupráce se společností Qualcomm, díky čemuž beta verze nadcházejícího Androidu jsou nyní k dispozici hned pro celou řadu zařízení.

Jedná se o skvělou příležitost pro vývojáře, neboť ti si mohou zkontrolovat své aplikace a hry v širším okruhu zařízení, díky čemuž zajistí kompatibilitu s Android P ještě před veřejným spuštěním. 

Nokia 7 Plus a první beta verze Androidu P

Beta verze nejnovějšího Android P se vůbec poprvé dočkaly telefony typu Google Pixel, Essential Phone PH-1, Sony Xperia XZ2 a dokonce i OnePlus 6. Mezi nimi najdeme i Nokii 7 Plus, která byla zařazena do seznamu podporovaných zařízení. Pokud tento model vlastníte, můžete si Android P Beta 2 stáhnout a nainstalovat. 

Recenze: Nokia 7 Plus – skoro jako Pixel od Googlu

První beta verze je k dispozici prostřednictvím OTA (over-the-air) aktualizace, přičemž další verze je taktéž k dispozici. Samozřejmě se nejdříve musíte zaregistrovat na portálu Nokia, který je určený pouze vývojářům. Zde stáhnete příslušné ROM soubory přímo pro vaše zařízení.

Zařízení následně restartujte, obnovte tovární nastavení a poté přetáhněte balíček ROM pomocí služby ADB. Upozorňujeme hlavně na to, abyste si předem vytvořili veškeré zálohy. Taktéž by se měl do něčeho podobného pouštět jen zkušený uživatel.

Nicméně, Android P Beta 2 obsahuje konečné API a je určen pouze pro vývojáře. Uživatelé, kteří očekávají stabilní ROM pro každodenní použití, by měli dát ruce od této aktualizace pryč. V tomto případě ROM obsahuje stále chyby, které mohou být pro každodenní užívání problémem. Například mobilní data nemusí pracovat s určitými SIM kartami a data uložená na SD kartě mohou být nedostupná. 

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version