Intel Tiger Rapids: dvoudisplejový koncept s potenciálem

Intel Tiger Rapids: dvoudisplejový koncept s potenciálem
2018-06-16T12:49:21+02:00
• 16. 6. 2018

Maker:0x4c,Date:2017-9-27,Ver:4,Lens:Kan03,Act:Lar01,E-Y

Na trhu je k mání mnoho atypických zařízení, u nichž si výrobci pohrávají s novými technologiemi či různými, mnohdy nečekanými, kombinacemi technologických vychytávek. Na veletrhu Computex 2018 se se zajímavým konceptem pochlubil Intel. Zařízení se jmenuje Intel Tiger Rapids a jde o laptop, který kombinuje klasické Windows 10 zařízení a tablet s E Ink displejem. Na místě, kde bychom u většiny laptopů čekali klávesnici, se v tomto případě nachází další displej, využívající technologii elektronického inkoustu.

Jedna polovina zařízení disponuje klasickým 7,9″ LCD displejem, druhá nabízí E Ink displej o stejných rozměrech. Zamýšlený záměr je jednoznačný – ruční kreslení či psaní poznámek na jedné části a následně okamžité využití vytvořeného obsahu na části druhé. Intel kromě kombinace dvou hardwarových prvků dokázal navrhnout i software, který umožňuje jejich vzájemnou spolupráci (Windows vidí druhý displej jako USB periferii). Součástí tabletu je i pero, kterým lze na displej přímo psát. Na E Ink displej lze mimo jiné promítnout klávesnici a využívat ji k pohodlnějšímu psaní.

Zařízení od Intelu částečně připomíná Lenovo Yoga Book, kde rovněž chybí fyzická klávesnice, místo níž je zde podsvětlená dotyková plocha, která všechny klávesy a ovládací prvky zobrazuje. Tiger Rapids je i poměrně tenký a lehký, výrobce přitom slibuje výdrž okolo šesti až sedmi hodin, což není vůbec špatné.

Koncept má však i své nedostatky, zejména po softwarové stránce je údajně tablet poměrně nestabilní a značně zabugovaný. Jelikož ale nejde o finální produkt, dá se určitá chybovost tolerovat. Bohužel nepadla žádná zmínka o případném uvedení na trh. Zdá se tedy, že ve fázi konceptu tento laptop ještě dlouhou dobu zůstane. Na veletrhu Computex se Intel konceptem snaží zaujmout zejména další výrobce, jako Asus, Acer, MSI a Gigabyte. Je tedy možné, že v budoucnu se některý z nich tohoto konceptu ujme a uvede jej na trh jako hotový produkt.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat