Xiaomi Surge S2 nakonec dorazí

Xiaomi Surge S2 nakonec dorazí
2018-05-04T15:19:53+02:00
• 5. 5. 2018

Po více než roce od oficiálního představení prvního procesoru z dílny Xiaomi přichází aktuální zprávy týkající se jeho druhé generace. Čipová sada Surge S1 nesklidila příliš mnoho úspěchu i díky silné konkurenci od firem, jako je Samsung nebo Huawei. Ovšem naděje umírá poslední a události z uplynulých měsíců (např. rostoucí expanze či zvýšený objem objednávek) přiměly čínského výrobce k tomu, aby čip Surge S2 ještě přišel na svět.

První modely budou letos

V současné chvíli Xiaomi údajně uzavírá objednávky u mnoha tchajwanských producentů, kam můžeme zařadit Foxconn Electronics, Inventec, Largan Precision nebo Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Součástí smlouvy jsou i klíčové specifikace a lze počítat s výrobou 16nm výrobním procesem. Architektura nabídne celkem osm jader – čtyři Cortex-A73 (2,2 GHz) a čtyři Cortex-A53 (1,8 GHz).

Po jejich boku bude grafický čip Mali-G71 MP8, zajištěna kompatibilita s úložištěm UFS 2.1 nebo pamětí typu LPDDR4. Některé zdroje hovoří o tom, že zcela vypadne podpora síťové technologie CDMA. Generální ředitel Xiaomi měl nedávno po Largan Precision vyžadovat navýšení výrobních kapacit pro Surge S2, který nasadí během druhé poloviny tohoto roku. Procesor také posílí vztahy mezi Xiaomi a Foxconnem, přičemž nedávno společně otevřeli výrobní závod v Indii.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat