Mobily od Sony podporují 120Hz frekvenci displejů

Mobily od Sony podporují 120Hz frekvenci displejů
2018-04-10T06:49:45+02:00
• 10. 4. 2018

Není to tak dávno, co svět spatřil první mobilní telefon se 120Hz displejem. Novinka se jmenuje Razer Phone a je prezentována jako herní zařízení. Hlavní výhodou takového displeje je zejména jeho plynulost. Mohli jsme očekávat, že se v dohledné době objeví další mobil s takovou specifikací, ale nikdo netušil, že již nyní jsou na trhu mobily, které by umožňovaly takovou obnovovací frekvenci zobrazovacího panelu.

Sony má mobily s podporou 120Hz frekvence

Společnost Sony vydává k některým svým mobilům Android AOSP (čistá verze systému), a právě díky tomu bylo objeveno ve zdrojovém kódu pro mobil Xperia XZ Premium (z roku 2017), že je zde podpora speciálního módu umožňujícího aktivování 120Hz frekvence displeje. Bohužel je tento mód neaktivní.

Členové XDA Developers se pustili do práce a pokusili se aktivovat v AOSP verzi pro tento mobil tento mód. Bohužel výsledky nejsou jednoznačné. Někteří tvrdí, že je rozdíl znatelný, a jiní tvrdí, že se jedná o placebo efekt. Bohužel AOSP přímo nepodporuje tento režim a je zapotřebí upravit kernel.

Následně se došlo ke zjištění, že 120Hz režim je podporován také u mobilů:

Bohužel ani jeden mobil nepodporuje v základu speciální režim displeje. Sony má zřejmě pro to pádný důvod, jinak by se společnost zajisté pochlubila. V tuto chvíli drží prvenství například se smartphony, které mají 4K rozlišení.

Spekuluje se také o možnosti, že přímá podpora 120Hz displeje u některého mobilu bude přidána s aktualizací systému na novější verzi, ale moc na to nespoléháme. Možná až u příští generace mobilů se pochlubí s takovou novinkou. Třeba je nutné něco dokončit nebo doladit. Musíme si tedy počkat, co Sony učiní.

Zdroje: xda-developers.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat