Oukitel K10 – výdrž při zapnuté obrazovce přes 20 hodin

Oukitel K10 – výdrž při zapnuté obrazovce přes 20 hodin
2018-01-19T08:46:18+02:00
• 19. 1. 2018
1

Oukitel obnovil řadu K, kde se telefony vyznačují velikou kapacitou baterie. Přišel s verzí K3, kde je kapacita baterie přes 3 000 mAh, pak přišel s verzí K6, kde je přes 6 000 mAh a nyní přichází s verzí K10, kde je úctyhodných 11 000 mAh kapacity baterie.

Veliká RAM a okopírované Face ID

Oukitel je znám tím, že jeho telefony často kopírují jiné výrobce, a to již svým designem nebo speciálními funkcemi. Oukitel K10 například kopíruje současný trend mobilních telefonů, a tak umístil na přední plochu 6″ displej v poměru stran 18:9. Další novinkou je Face ID, které okopírovali od Apple, a dokonce to nazvali zcela stejně. Není jisté zda i Oukitel používá infračervenou kameru, kterou Apple nazval TrueDepth. Pravděpodobně se bude jednat jen o běžnou přední kamerku, která si zapamatuje obličej dle pořízené fotografie.

oukitel K10

Oukitel taktéž pokračuje v současném trendu navyšování operační paměti neboli RAM, která u modelu K10 vzrostla na 6 GB. Interní paměť ROM vzrostla na 64 GB. Procesor patří do střední třídy od MediaTeku a jde o nový Helio P23, který je osmijádrový a je taktován na 2,3 GHz. Co se týče fotoaparátů, tak jsou zde umístěny dva duální fotoaparáty. Na zadní straně jsou 16 a 0,3MPx kamerky, které jsou softwarově interpolovány na 21 a 8 MPx. Na Přední straně je to obdobné, nalezneme zde 8 a 0,3MPx kamerky, taktéž interpolované softwarově, avšak na nižší hodnoty 13 a 8 MPx.

Plusy i mínusy

Velikým plusem je, že čínští výrobci si konečně po mnoha letech uvědomují nutnost NFC, a tak nový Oukitel K10 tento čip již má. Dalším plusem je i baterie s kapacitou 11 000 mAh, ta, dle testu výrobce, má SoT (Screen on Time) 21 hodin, což je úctyhodné. Samotné nabíjení by navíc z nuly na sto procent při takové kapacitě mělo být do tří hodin, což je taktéž úžasné. Nevýhodou veliké baterie je obrovská hmotnost telefonu, která dosahuje skoro tří set gramů. Cena za Oukitel K10 je však poměrně příznivá a uživatel za tento telefon zaplatí kolem mírně přes 5 000 Kč.

Zdroj: kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Josef Pokorny

20. 1. 2018, 12:52

konečně velká baterie vůbec nevadí že je silnější aspoň se líp drží a jen tak se nezlomí v kapse

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat