PowerWatch X – je libo hodinky, které se nabíjí pomocí tepla?

PowerWatch X – je libo hodinky, které se nabíjí pomocí tepla?
2018-01-19T07:39:39+02:00
• 19. 1. 2018

Společnost Matrix Industries oznámila původní verzi chytrých hodinek PowerWatch již v roce 2016. Jednalo se o poněkud zajímavé zařízení, neboť hodinky používaly vlastní převodník termoelektrické energie, díky které dokázaly nabíjet sebe sama, a to výhradně z nadměrného tepla. Zatímco původní generace PowerWatch opravdu fungovala dobře, byla poněkud omezená – základní sledování kondice.

V letošním roce však Matrix uvolní do prodeje druhou generaci pod názvem PowerWatch X. Ta přináší podporu oznámení ze smartphonu. K synchronizaci hodinek s mobilním telefonem samozřejmě poslouží stará a dobrá technologie Bluetooth. Touto funkcí se PowerWatch X stávají plnohodnotnými chytrými hodinkami.

PowerWatch X byly představeny na CES 2018

Kolegové ze zahraničního serveru The Verge dokonce měli tu čest si hodinky vyzkoušet na vlastní pěst, a to na konferenci CES 2018. Podle slov jednoho z redaktorů se však bohužel jednalo o prototyp, který ještě neumožňoval 100 % funkční oznámení. Co se samotného hardwaru týká, jedná se o poměrně lehké a pohodlné hodinky.

PowerWatch X jsou nyní k dispozici v podobě předobjednávky za 249,99 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 5 250 Kč bez DPH. K dodání budou někdy v 1. čtvrtletí roku 2018.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat