Takto bude vypadat LG V30 aktualizováno

Takto bude vypadat LG V30 [aktualizováno]
2017-08-17T08:25:44+02:00
• 17. 8. 2017
10

Aktualizováno 17. 8.

Zatím jsme zde měli LG V30 na renderech vytvořených na základě známých informací, případně na obrázcích z uniklých videí. Nyní Evan Blass vypustil do světa tiskové rendery, čímž v podstatě potvrzuje design nadcházejícího top modelu. Nyní si stačí počkat, jaké bonusové funkce nabídne LG a jakou zvolí cenu.

Aktualizováno 14. 8.

V minulém týdnu společnost LG zveřejnila informaci, že model V30 uzme prvenství, co se týče světelnosti zadního foťáku. Konkrétně bude k dispozici sestava čoček s hodnotou f/1.6. Díky tomu se zlepší kvalita fotografií za zhoršených světelných podmínek – na senzor dopadne větší množství světla. Současné top modely dosahují na hodnotu f/1.7.

Nyní výrobce prozrazuje vlastnosti softwaru, kde hlavně půjde o nástroje pro úpravu fotografií a videí, přičemž se společnost zmiňuje i o vylepšené aplikaci na focení, kde bude více možností pro manuální nastavení. Hlavní změnou v rámci úpravy systému bude plovoucí widget nabízející rychlé zkratky. Jedná se tak o náhradu druhého displeje, která navíc mohl zobrazovat dodatečné informace.

Druhý displej bude také nahrazen vylepšenou funkcí Always-on Display, díky které se budou zobrazovat informace na uzamčené obrazovce v úsporném režimu. LG se také pochlubilo možností odemykání zařízení pomocí obličeje. To bude fungovat, i když bude displej vypnutý.

Pravděpodobně se v nadcházejícím týdnu dozvíme další informace, přičemž oficiální představení je plánováno na konec srpna.

Aktualizováno 7. 8.

Málokdy se stane, že za únikem stojí společnost, která se má starat o promo materiály k připravované novince. Bohužel se tajemství nepodařilo uhlídat firmě HitRecord, kterou vlastní herec Joseph Gordon-Levitt. V tuto chvíli se připravují marketingové materiály k LG V30 a právě tento model unikl prostřednictvím zveřejněných na stránce HitRecord.

V tuto chvíli jsou již veškeré stopy po smartphonu ze stránek společnosti odstraněny a pravděpodobně firma vlastněná hercem bude mít nemalé problémy u LG.

Aktualizováno 3. 8.

Již jsme se dočkali oficiální pozvánky k představení LG V 30. Společnost nyní rozeslala tiskovou zprávu, která se zabývá samotným displejem nadcházejícího top modelu. LG V30 nabídne P-OLED displej o úhlopříčce 6 palců, přičemž samotné tělo novinky bude menší než původní model LG V20 (zde byl displej o úhlopříčce 5,7 palců).

Dále se LG chlubí minimálními rámečky a mírným zakřivením samotného zobrazovacího panelu. Toho bylo možné docílit díky použité P-OLED technologii, která místo skla používá plast. I tak zde bude ochrana přední strany zajišťována Corning Gorilla Glass 5. Rozlišení bude QHD+ (1440 x 2880 pixelů, poměr stran 18:9) a bude zde podpora HDR10. LG dále uvádí, že displej má 148 % sRGB standardu a 109 % DCI-P3 (barevný prostor). Výrobce také poskytl náhled spodní přední strany modelu LG V30.

Kromě těchto oficiálních informací se proslýchá, že LG V30 bude prvním smartphonem, který nabídne zadní foťák se světelností f/1.6 (čím menší, tím více světla zachytí). Tímto by si firma uzmula prvenství, jelikož v současnosti najdeme u většiny top modelů hodnotu f/1.7.

Původní článek 13. 7.

Během tohoto roku se začalo proslýchat, že by si společnost LG měla pospíšit s uvedením top modelu V30. Také se objevily rendery jednoho z prototypů, ale jak se nyní ukazuje, výrobce půjde tradiční cestou designu a nebude příliš riskovat.

Společnost oficiálně oznámila, že 31. srpna dojde k uvedení dalšího modelu ze série V. Celá akce se odehraje v rámci spotřebního veletrhu IFA v Berlíně. K samotné události LG začalo posílat pozvánku v podobě obrázku.

Z něj je jasné, že se bude jednat o větší zařízení s protáhlým displejem nabízející nový poměr stran 18:9 a minimální rámečky. Spekulace se zmiňují o 6palcové úhlopříčce. Pravděpodobně se stejný zobrazovací panel objeví i u Pixel XL 2017, za jehož výrobou má stát také LG.

V tuto chvíli jsou k dispozici i rendery vycházející z uniklých informací. LG V30 půjde podobnou designovou cestou jako LG G6, přičemž se na zádech také objeví duální foťák. V útrobách zařízení pravděpodobně najdeme standardní výbavu v podobě Snapdragonu 835 a 6 GB RAM. Uvidíme, jestli se LG podaří implementovat i Android 8, který by měl být tou dobou oficiálně vydán.

Zatím netušíme, kdy by se novinka mohla začít prodávat. Pravděpodobně si budeme muset pár měsíců počkat, jak už to bývá zvykem u této firmy.

Zdroje: droid-life.com, droid-life.com, droid-life.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 11. 8. 2017, 15:24

LG už potvrdilo že V30 bude mít i Plus verzi a také že foťák bude mít 16 a 13MPx. A cena se odhaduje 700$ za klasiku a 875$ za Plus verzi. :-) http://www.androidauthority.com/lg-v30-plus-september-release-793195/

Přemysl Vaculík

VIP 11. 8. 2017, 15:37

LG zatím potvrdilo displej a světelnost, zbylé specifikace jsou jen spekulace.

Martin Jeřábek

VIP 10. 8. 2017, 8:36

Nová informace přímo od LG: V30 dostane nový foták s f/1.6.

https://www.phonearena.com/news/LG-officialy-unveils-f1.6-aperture-for-V30-camera_id96904 více zde.

Přemysl Vaculík

VIP 3. 8. 2017, 10:11

Ano, ale to není oficiální informace, jen uniklý render nebo fanouškovský render – takže kategorie spekulace.

Martin Jeřábek

VIP 3. 8. 2017, 9:37

Jinak, další je potvrzeno Plovoucí panel, který má nahradit druhou obrazovku.

Přemysl Vaculík

VIP 3. 8. 2017, 9:38

To v tiskové zprávě nebylo řečeno, pokud je mi známo, jedná se jen o spekulaci.

Martin Jeřábek

VIP 3. 8. 2017, 10:10

Tak já to četl na androidauthority…

Martin Jeřábek

VIP 13. 7. 2017, 11:49

Že by se konečně vrátil Laser-autofocus? A myslím že Druhý displej mít nebude ale bude na horní části zobrazovat notifikace jako u V10,20.. Protože V30 má mít oled tak spotřeba bude nižší než u ticker s IPS.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat