Sharp X1 – pokus s Android One na japonský způsob

Sharp X1 – pokus s Android One na japonský způsob
2017-07-17T07:20:00+02:00
• 17. 7. 2017
1

Zařízení zařazená v projektu Android One od společnosti Google mají vždy být cenově dostupnou alternativou k referenčním modelům Pixel. Avšak čerstvá novinka od Sharpu nejenže není příliš levná, ale dokonce vypadá daleko lépe než ostatní telefony. To možná zapříčinila velmi silná konkurence na japonském trhu, která by modelu X1 nedala moc volného prostoru a rovněž šanci na úspěch u potencionálních zákazníků.

Přední panel disponuje 5,3palcovým IGZO LCD displejem s Full HD rozlišením, pod nímž běží osmijádrový procesor Snapdragon 435 od Qualcommu, 3GB operační paměť RAM a interní úložiště s kapacitou 32 GB, které ještě dále rozšíříte paměťovou microSD kartou. Navíc jediné čelní hardwarové tlačítko v sobě ukrývá čtečku otisků prstů a vpředu samozřejmě nechybí 8megapixelová kamerka.

Mezi zbývající prvky výbavy patří 16megapixelový senzor fotoaparátu, jedna přisvětlovací LED dioda, 3 900mAh baterie zajišťující průměrnou výdrž až 4 dny, zvýšená odolnost podložená certifikací IP68 nebo systém Android v nejnovější verzi 7.1 Nougat. Na závěr by telefon neměl vůbec překročit hranice japonského trhu, pro který byla stanovena vyšší cena okolo 620 dolarů (tj. cca 14 179 Kč bez daně).

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Nojo. Kolik pak android one přístrojů se dá koupit ofiko v ČR? Zero!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat