Nový čip od MediaTeku má zaděláno na IoT

Nový čip od MediaTeku má zaděláno na IoT
2017-07-16T08:55:21+02:00
• 16. 7. 2017

Nový procesor MT2625 od společnosti MediaTek podpoří čím dál větší rozruch kolem zařízení typu Internetu věcí. Čínský výrobce může aktuální trend chytrých domácností více rozproudit také díky nízkým prodejním cenám pro samotné producenty, kteří budou mít k dispozici jeden z nejkompaktnějších čipsetů. Zároveň by se mohla zlepšit komunikace mezi jednotlivými doplňky, neboť ta doposud spíše pokulhávala.

Čipová sada o miniaturních rozměrech 16 x 18 mm podporuje všechna frekvenčních pásma, takže jím vybavená zařízení budou fungovat v jakémkoliv koutu světa. V každém případě pásma NB1 a NB2 jsou optimalizována pro použití v interiéru při nízké energetické spotřebě. Životnost baterie by se měla měřit v řádech let. Architektura je postavena na technologii ARM Cortex-M běžící pod taktovací frekvencí 104 MHz.

Budoucí partneři získají možnost rychlého sestavení různě malých zařízení, kterým by navíc rozhodně slušena podpora hlasových asistentů – Alexa, Cortana, Siri, Google Assistant. Ačkoliv MediaTek dodnes neprozradil, v jaké fázi výroby se procesor nachází, tak oficiální představení prvních zařízení lze asi vyhlížet až ke konci tohoto roku, třeba v období Vánoc.

Zdroj: fudzilla.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat