WhatsApp zavádí dvoufázové ověření

WhatsApp zavádí dvoufázové ověření
2017-02-10T15:06:20+02:00
• 10. 2. 2017
4

Pakliže chcete ochránit své soukromí a vyhnout se tak třeba krádeži účtu, měli byste vždy aktivovat dvoufázové ověření, pokud je dostupné. Do této chvíle si WhatsApp jen pohrával s tímto bezpečnostním prvkem, ale nyní se dostává do finální verze.

Dvoufázové ověření u WhatsApp není to samé, co znáte například z Facebooku nebo Googlu. Do této chvíle byla přihlášení řešeno jen ověřením telefonního čísla. Nově si můžete vytvořit heslo v podobě šesticiferného čísla přímo v aplikaci (Nastavení -> Účty -> Dvoufázové ověření). Doporučujeme zadat i email pro případ, kdy zapomenete své heslo.

Bezpečnostní kód bude vyžádán při každém přihlášení. Aplikace bude opakovaně vyžadovat zadání bezpečnostního čísla, údajně každý 7 dnů z důvodů ověření.

Pokud máte zapnuté dvoufázové ověření, vaše číslo nebude mít povoleno opětovné ověření ve službě WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp bez přístupového kódu. Takže pokud zapomenete vlastní kód a neposkytnete e-mailovou adresu na vypnutí dvoufázového ověření, ani vy nebudete mít povoleno opětovné ověření účtu služby WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp. Po uplynutí 7 dnů bude možné opětovné ověření vašeho telefonního čísla ve službě WhatsApp bez vašeho přístupového kódu, ale v momentě ověření ztratíte všechny čekající zprávy – budou odstraněny. Pokud je vaše číslo znovu ověřeno ve službě WhatsApp až po 30 dnech od posledního použití aplikace WhatsApp a to bez přístupového kódu, váš účet bude odstraněn a v případě úspěšného ověření bude vytvořen nový účet.

Ačkoliv WhatsApp nazval tuto funkci jako dvoufázové ověření, tak se spíše jedná o heslo k vašemu účtu, který je spárován s telefonním číslem. I tak se jedná o zvýšení zabezpečení účtu, a proto doporučujeme aktivaci.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Whatsapp není banka. Je mi naprosto šumák, jestli si někdo přečte mou korespondenci. Max. by se dozvěděl, kolik rohlíků jsem měl nakoupit… Doufám, že se z dvoufáze nestane povinnost. To pak začnu hledat jinde.
Dotaz : to je fakt tak důležité v dnešní profláknuté době bránit zubynehty soukromí i na takové hovadině, jako je kecálek ? Smysl mi nějak uniká.

Přemysl Vaculík

VIP 11. 2. 2017, 7:09

Představte si, že někdo získá kontrolu nad vaším WhastApp. Napíše vašemu kontaktu a vyptá citlivé údaje, přičemž druhá strana si myslí, že jste to vy….

David Nejeral

10. 2. 2017, 15:20

No dvoufázové ověření si představuji trochu jinak. Heslo je vlastně pořád stejné a při jeho odcizení je riziko zneužití. U dvoufázového ověření se kód generuje pokaždé jiný v závislosti na čase nebo jiném faktoru. Ale snad to trochu bezpečnost zvýší.

Přemysl Vaculík

VIP 10. 2. 2017, 16:21

To také uvádím v textu, bohužel WhatsApp tomu dal toto označení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat