LG podle nově podaného patentu plánuje hybridní zařízení

LG podle nově podaného patentu plánuje hybridní zařízení
2017-01-25T14:08:31+02:00
• 25. 1. 2017

Už delší dobu víme, že je jen otázkou času, kdy se na trh dostanou skládací telefony. Chvíli na internetu kolovaly také informace, že právě jihokorejský Samsung na podobném zařízení pracuje. Ve skutečnosti sama firma prohlásila, že takový telefon chystá pro 3. čtvrtletí tohoto roku. Dokazuje to mimo jiné i patent, který si samotný výrobce podal, a to pro flexibilní OLED displej a speciální rozkládací design.

A ještě více zajímavější je fakt, že konkurenční LG bude hlavním dodavatelem těchto skládacích displejů pro Microsoft, Apple a Google. Samsung se s LG nedohodl, neboť pracuje na vlastní technologii. Někteří zaměstnanci LG prohlásili, že i právě jejich zaměstnavatel pracuje na podobném kusu hardwaru.

To mimo jiné potvrzuje patent, který si LG podalo. Podíváme-li se na obrázek níže, zjistíme, že se bude jednat o hybridní mobilní telefon a tablet. Displej se nachází spíše na vnější straně, což je možné z patentu vyčíst. Nejedná se ani tak o typický skládací ohebný displej, ale spíše jen o „složitelný“ design. Pro tento typ designu se samozřejmě nabízí také možnost využití většího displeje.

Zdá se však, že se nejedná o finální verzi, ovšem už nyní vypadá celá situace velmi slibně. Některé funkce telefonu můžeme už nyní se stoprocentní jistotou potvrdit – čtečku otisků prstů, tlačítko pro vypnutí/zapnutí displeje, fotoaparát a LED blesk.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat