OnePlus 3T – den zúčtování nadešel uživatelská recenze

OnePlus 3T – den zúčtování nadešel [uživatelská recenze]
2016-12-19T07:30:00+02:00
• 19. 12. 2016
46

Počáteční vlna kolem značky OnePlus, patřící formálně společnosti Oppo, úplně minula. Jako spokojený uživatel Nexus 5 jsem o výměně telefonu ani neuvažoval, ale shodou náhod se situace v posledních týdnech změnila. Telefon od LG sloužil dobře, stále jej mám a funguje, jenže prasklé přední sklo mě donutilo uvažovat o náhradě, která bude celkově na špici za odpovídající cenu.

Proč jsem raději nevyměnil ono přední sklo? Výdrž baterie po více jak třech letech spokojeného používání Nexus 5, který jsme tehdy také recenzovali, tragicky klesá a nevydrží ani celý den. Aby tento příběh byl ještě zajímavější, tak jsem silně uvažoval nad Xiaomi Mi Note 2. Jeho recenzi jsme vydali nedávno a není to vůbec špatný telefon.

Čemu jsem nepřišel na chuť, je nadstavba MIUI a cena atakující hranici 20 000 Kč. V době, kdy jsem byl nahnutý mezi Xiaomi, Honor a Huawei, zamíchala karty společnost OnePlus. Tady začíná dnešní recenze novinky na steroidech OnePlus 3T a vy se už netrpělivě ptáte, jaký tedy je?

OnePlus 3T

Po zahájení prodeje byl téměř okamžitě vyprodán

Nebudu chodit daleko pro slova chvály a hned na začátek s klidným vědomím říkám, že se OnePlus 3 „Turbo“ skutečně povedl. Po objednávkách na oficiálním webu OnePlus.net se v den spuštění prodejů v Evropě jenom zaprášilo, což bylo krátce koncem listopadu. Dostupná je varianta s 64GB a větším 128GB úložištěm.

Jelikož jsme objednávali obě varianty v provedení Gunmetal ve stejnou dobu hned ráno po spuštění, tak mohu konstatovat, že přišly s rozdílem několika dní. Na konci startovního dne byla varianta s větší kapacitou paměti beznadějně vyprodána a momentálně také ve většině zemí, stejně jako příslušenství v obchodě. K telefonu si můžete dokoupit ochrannou folii, jež je nanesena z výroby. Dokupoval jsem akorát náhradní plochý Dash Charge kabel a ochranné sklo.

Balení

Celková cena se vyšplhala na 13 900 Kč a samotný telefon stojí 13 000 Kč za 128 GB. O tisíc korun je levnější s polovičním úložištěm a věřte mi, že za stejnou cenu lepší telefon neseženete. Fanoušek může sbírku obohatit o věci jako tašku, batoh, trička, sluchátka, pouzdra, externí baterie a další drobnosti. Většina z těchto věcí nám přišla také a na konci recenze se dozvíte jednu neuvěřitelnou historku.

 

Luxusně vypadající krabice s telefonem je umístěná v polštáři, podobný nafukovacím lehátkům na vodu. Tady žádný strach o poškození při přepravě nehrozí a musel jsem se pousmát, když na balíku DHL byla nálepka ve stylu „pozor obsahuje baterie a může explodovat“.

Design

Po otevření na mě čekala 5,5 palcová černá placka umístěná v červeném plastovém pouzdře. Dno ukrývá kabel, nabíječka, otravné příručky a sponu ve stylu smajlíku pro vytažení šuplíku na nano-SIM kartu. Telefon je dual SIM. Když nad tím zpětně uvažuji, tak user experience hraje na všechny noty od začátku koupě po zapnutí přístroje.

Číňané mají proces zvládnutý na jedničku a jsou to hlavně detaily, které tento pocit umocňují. Jednoduchý nákup, žádná platba za dopravu nebo clo a hezká navoněná krabička. Je to jako divadelní hra, kdy cítíte nádech prémiovosti nebo ještě lépe, výjimečnosti. Pak přijde facka a všechno je v tahu.

Než telefon uvedu do chodu, sundávám ochrannou folii, kterou chci nahradit ochranným sklem. Radím vám, nedělejte to z několika důvodů. Jenom umístění skla na displej se povedlo teprve na třetí pokus a hodinu manipulování, abych se zbavil vzduchových bublin a nečistot. Nejvíce obtížné jsou okraje, které nechtějí přilnout.

Sklo je tlusté 0,6 milimetru a má zahnuté okraje, což vlastně není na škodu. Zaráží mě nicméně fakt, že rozměry, jak to slušně říci, nesedí na rozměr displeje. Nechápu, jak je to možné, ale okraje displeje jsou trochu zakryté černým rámečkem ochranného skla. Není to katastrofa, ale občas to působí minimálně divně. Na druhou stranu je to skoro poslední nedostatek, který dnes na tento telefon čtete.

 

Konstrukce je stejná jako u staršího OnePlus 3. Hliníkové tělo má jen odlišnou barvu zvanou Gunmetal, na místo tradičně stříbrné a osobně se mi líbí mnohem více. Ještě se nabízí v bílo/zlatavé Soft Gold, která je ovšem beznadějně vyprodaná – omezená série 64GB varianty.

Vybavení

Začneme zadní stranou, kde se nachází pouze vyčnívající 16MP fotoaparát Sony s přisvětlovací diodou. Je to hloupost a neschopnost designérů, doufám, že si to výrobci brzy uvědomí. Čočka je sice chráněná odolným safírovým sklem, ale šlo by to řešit elegantněji bez tohoto designového nesmyslu. Pod krytem je ukryto NFC a konstrukce je složená ze tří spojených samostatných částí. Viditelné gumové pruhy slouží k příjmu signálu přes jinak stíněné části kovového těla. Baterie se nedá vyměnit bez odborného zásahu.

Po obvodu je vrchní hrana úplně čistá, což se nedá říct o opačném konci. Tady je naopak nahuštěno všechno. Od reproduktoru, jehož výstup je dostatečně hlasitý, ale kvalitou výstupu zrovna neexceluje, USB-C konektor, dále mikrofon a pana Jacka.

Pravé straně dominuje zapínací tlačítko a slot pro nano-SIM karty. Úctyhodná kapacita úložiště 128 GB nedává ani prostor k zamyšlení nad rozšířením pomocí microSD. Vlevo již zbývá ovládání hlasitosti a speciální přepínač pro změnu tří režimů zvuku. Během používání ho téměř nevyužívám a přirovnávám ho ke slepému střevu – je tam, ale k ničemu.

Displej

Přední strana s full HD displejem je chráněná sklem Gorilla Glass 4. Odladěná technologie Optic AMOLED podává fenomenální barevné podání a černou. Jedná se o softwarově upravený Super AMOLED s přirozeným podáním obrazu. Navíc v systémovém nastavení displeje je volba ze tří režimů podání barev, pokud máte stále dojem z hodně saturovaných barev. Jas je extrémně vysoký a zatím jsem se převážně pohyboval v polovičních hodnotách, což se může v slunečném létě změnit.

Noční režim mě nepotěšil, protože je nepoužitelný. Žloutne, místo aby nabídl teplejší červený nádech. Nahradil jsem tento nedostatek aplikací Twilight, kde si nastavím odstín a teplotu barev dle vlastních preferencí. Hrany jsou trochu zkosené a efekt se navíc zvýrazňuje, pokud máte zmíněné ochranné sklo. Telefon klouže jako zlatá rybka ve vodě, která vám nechce splnit žádné přání. Z toho důvodu doporučuji kryt nebo pouzdro, jako jsem udělal já.

Dvojitým poklepáním telefon probudíte, což je jedno z mnoha podporovaných gest. Další je mávnutí rukou pro zobrazení notifikací, ale displej se rozsvěcoval vlastním rozumem. Tudíž zůstala tato funkcionalita vypnutá. Otočením telefonu displejem dolů elegantně položíte příchozí hovor. Dvojitým zmáčknutím zapínacího tlačítka okamžitě nastartuje fotoaparát a ovladač hlasitosti nahrazuje spoušť.

Všechna tato gesta obstarává několik senzorů, které jsou z větší části na vrchní straně. Od notifikační diody, přední 16MP fotoaparát s funkcí pořízením snímku rozpoznáním úsměvu. Hallův senzor detekuje blízké magnetické pole, akcelerometr měřící zrychlení nebo gyroskop k určení polohy v prostoru.

Samozřejmostí je proximity senzor k rozpoznání přiblížení objektu, nejčastěji hlavy k přednímu reproduktoru. Zbývá jen senzor osvětlení pro automatické upravení jasu displeje a ještě elektronický kompas. Není jich rozhodně málo a s touto výbavou se pomalu stává vědeckým zařízením pro výzkum, co říkáte?

Spodní rámeček doplňuje bleskový senzor otisku prstů a není to stlačitelné tlačítko. Po obou stranách ho doplňují osvětlená senzorová tlačítka. Akce si můžete programovat, včetně prohození funkcí, nebo zcela vypnout a používat pouze softwarová tlačítka.

Osobně bych žádná tlačítka na přední stranu nedával a maximálně bych plochu věnoval displeji, o čemž se začíná v poslední době mluvit ve spojitosti s Xiaomi Mi Mix. Hmotnost je snesitelných 158 g. Nicméně v porovnání s daleko menším iPhone 4 je lehčí. Nic dalšího nám pohled na OnePlus 3T neodhalí. Nahlédněme nyní pod kapotu tohoto velikána, kde se skrývá to nejdůležitější.

Předchozí model a výkon

Rozdíl mezi OnePlus 3 a OnePlus 3T je v procesoru, úložišti, baterii, přední kameře a barvě. Lehce je přetaktovaný procesorem Qualcomm Snapdragon 821 s jádry Kryo. Má oproti předešlému Snapdragon 820 zvednuté frekvence dvou výkonnějších jader na taktu 2.35 GHz a dvojice úsporných 1.6 GHz. Celkově je odladěnější a šetrnější k baterii, aspoň dle oficiálních zpráv.

Také grafické jádro Adreno 530 je vytuněno na maximum. Za vše mluví výsledky v benchmarcích, kde okupuje přední příčky a řadí se mezi nejvýkonnější zařízení na světě. Antutu udělilo skóre 162 849 bodů. Vyzkoušel jsem několik nejnovějších her. Jmenovitě Need For Speed Limits, Asphalt Extreme, ale také starší a stále povedené Real Racing. Jsem milovníkem závodních her a tři zmíněné zvládl telefon jako brutální zrychlení Tesly, ovšem pozor na baterii, která se i v tomto případě vybíjí podobně rychle.

 

Rychlosti pomáhá obrovská operační paměť 6 GB LPDDR4 s dostatečnou rezervou. Když už jsme u těch kapacit, tak o ukládání uživatelských dat se stará 64 nebo 128 GB úložiště, z něhož je přístupných 113 GB s technologií UFS 2.0 pro rychlejší manipulaci s daty.

Podporováno je mnoho typů sítí, včetně českých frekvencí LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS a čínský BeiDou. Spojení je stabilní, GPS se zafixuje rychle a tady se žádné potíže nevyskytují.

  

Operační systém

Systém mnohdy hraje ještě důležitější roli než hardware a troufám si tvrdit, že OxygenOS má ze všech k čistému Androidu nejblíže. Pokud se přeci jen odlišuje, tak si dané vylepšení dokáže rozumně obhájit. Jaké to potěšení, když v telefonu nenajdete předinstalované aplikace třetích stran. OnePlus nabídne pár vlastních systémových aplikací, které můžete s čistým svědomím odinstalovat nebo úplně zakázat. Jsou to například nápadně podobné hodiny těm oficiálním od Google, SMS, Fotoaparát nebo Správce souborů. Všechny jsou nahraditelné.

Taky vás čeká domovská obrazovka OnePlus, kterou jsem nahradil launcherem z telefonu Google Pixel. Rozdíly jsou opravdu v detailech. Přepínače v horní liště lze uspořádat dle vlastních preferencí, seznam běžících aplikací na pozadí hromadně ukončit a nastavení skrývá další vítané vychytávky, zmíněné už v předchozích odstavcích. Pro připomenutí jsou to různá gesta, konfigurace tlačítek, kalibrace displeje a další drobnosti. Trochu mě mrzí procenta baterie, která nelze zobrazit v ikoně, což umí systém CyanogenMod.

Nelíbí se ti standardní vzhled systému? Můžete si vybrat tmavý nebo naopak světlý motiv. Velmi se mi tento přístup líbí. Žádné razantní zákroky do systému velmi oceňuji. Díky tomu nějak neutrpěl na svižnosti, která je porovnatelná s již zmíněným Google Pixel. Multitasking funguje perfektně a využít oněch obřích 6 GB paměti se mi dosud nepodařilo.

  

Podpora aktualizací ze strany OnePlus bude stejná pro oba poslední modely. Android 6 brzy vystřídá Nougat, který přidá pár systémových novinek a již dnes je dostupná verze k testování. Finální verze se objeví do několika týdnů. Doufám, že pár let bude držet krok s aktuálním systémem Android. Minimálně díky obrovskému zájmu komunity bude mít podporu nezávislých vývojářů zajištěnou.

Fotoaparát je jedna velká radost

Nedávný průzkum na Twitteru ukázal, že pro většinu uživatelů hraje kvalita fotoaparátu důležitou roli. Já mohu s klidným svědomím přikývnout, že na fotoaparátu mi hodně záleží. Pokaždé se mi nechce nosit zrcadlovku, a tak spoléhám na telefon. Kdo mě sleduje na sociálních sítích, ví, jak s fotkami z Nexus 5 doslova kouzlím. Je mi líto, že dny jsou nyní tak krátké a těch slunečných je ještě méně, takže nemohu vyzkoušet plný potenciál za pěkného osvětlení. Většinu fotek jsem pořídil v noci. Přes tyto okolnosti jsem z fotek nadšený a kvalita je dostatečná.

 

Fotoaparát Sony fotí v rozlišení 16 megapixelů. Snímky jsou ostré a několik režimů pomáhá kvalitu posunout ještě výše. HDR řeší různé přepaly rychlým pořízením dvou snímků s různou expozicí. HQ režim fotí více detailů, ale nejde použít zároveň s HDR. Skuteční fotografové mohou ocenit manuální nastavení a focení do surového formátu RAW. Osobně si vezmu onu zrcadlovku, pokud bych měl něco takového v plánu.

 

Video zvládá natáčet ve 4K limitováno délkou 10 minut, kvůli ochraně před nadměrným zahříváním čipu. Dvojitá stabilizace EIS a OIS zaručí ostré snímky a videa bez otřesů. Kombinace těchto technologií je přesvědčivá. Aplikace pro focení je opět velice podobná Google Fotoaparátu, rychle se pouští a pořizuje snímky. Nastavení je jednoduché. Zadnímu fotoaparátu se nedostalo tolika změn oproti přední kamerce, která má shodné rozlišení. Neznamená to, že fotí výrazně lépe. Snímky nejsou tolik ostré, jak bych očekával. Každopádně lepší, než na jiných telefonech a dostatečně kvalitní na selfie.

Dlouhá výdrž baterie

Výše popsané ukazuje na nového terminátora mezi smartphony. Toho filmového udržoval při životě nukleární článek a „téčko“ si musí postačit s kapacitou baterie 3400 mAh. Trochu více, než měl OnePlus 3, ale takové Xiaomi má přeci jen více. Mám takové tušení, že větší kapacita není reálná kvůli zachování stejných rozměrů. Přesto konstatuji, že výdrž je vskutku dlouhá.

Jak tvrdí samotný výrobce, telefon vydrží jeden den díky půl hodině obětované v nabíječce. Devizou OnePlus 3T není totiž baterie, ale technologie rychlonabíjení Dash Charge. Do plného nabití si počkám něco málo přes hodinu, což je nejrychlejší nabíjení mezi současnou generací telefonů. Pouze s kabely podporující tuto technologii, jinak bude nabíjení probíhat obvyklou dobu.

Na konci dne při normálním používání stále zbývá dostatek energie, proto nabíjím ráno po vstávání, a než odcházím z domu, tak je připravený sloužit další den. Trochu teď postrádám smysl nosit externí baterii.

  

Můžeme jen chválit

Po celou dobu mám na mysli jedinou otázku. Jak se to OnePlus povedlo? Musím vzdát holt OnePlus, jak moc se snaží, angažuje a vytváří komunitu. Je to samozřejmě jedna velká marketingová strategie, která dává pocit exkluzivity. Přes omezené objednávky, slogany, příslušenství nebo krásně zabalené produkty. Tohle je promyšlený proces od začátku do konce životnosti zařízení. Když se nad tímto člověk povznese, musí uznat, že to zabírá.

Přes menší drobnosti se jedná o bezkonkurenční zařízení uzavírající tuto sezónu. Pomalu se proslýchají plány pro příští rok, který bude ve znamení bezrámečkových displejů, nových typů senzorů a umělé inteligence. Další zařízení OnePlus přeskočí číslovku 4. Z pověrčivých čínských tradic jde o nešťastné číslo a OnePlus 5 bude představen během příštího roku. Kdo nechce čekat, tak OnePlus 3T neboli trhač asfaltu je zadostiučinění.

Specifikace OnePlus 3T

  • displej: 5,5 palců (1920×1080 pixelů), Optic AMOLED, 2.5D, Corning Gorilla Glass 4
  • procesor: 2,35 GHz Quad-Core Snapdragon 821 + Adreno 530 GPU
  • 6GB LPDDR4 RAM
  • úložiště: 64 GB / 128 GB (UFS 2.0)
  • Android 6.0.1 (Marshmallow) + Oxygen OS
  • Dual nano SIM
  • Foťáky:
    • zadní – 16 MPx, LED, Sony IMX298, f/2.0, EIS 2.0, PDAF, OIS, 4K
    • přední – 16 MPx, Samsung 3P8SP, f/2.0 aperture, PDAF
  • rozměry: 152,7 × 74,7 × 7,35 mm, 158 gramů
  • čtečka otisků prstů
  • 4G LTE, WiFi 802.11ac dual-band (MIMO), Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS, NFC, USB Type-C
  • baterie: 3400 mAh + rychlé nabíjení

Bonus na závěr

Krabička s telefonem obsahuje dopis s poděkováním od Carla Peie, ředitele a zakladatele OnePlus. Nejsou to jen slova do větru a pod stíracím políčkem se nachází slevový kód na 5 eur nebo procent, podle regionu k dalšímu nákupu v obchodě. Jenže se někde stala pravděpodobně chyba, protože v České republice nedostanete proklamovanou sumu, ale rovnou slevu až 140 eur! Sám jsem tomu nemohl uvěřit a několikrát kontroloval, jestli nedělám něco špatně. Z původně menšího nákupu se stala větší záležitost a díky tomu mohu v krátkosti zhodnotit další příslušenství, které jsem „nakoupil“.

Pouzdro je kompatibilní s oběma posledními modely OnePlus a nabízí zvýšenou ochranu. Materiál je z kvalitní koženky a vnitřní strana má výřez na vizitku nebo kreditní kartu. Design je decentní a jediným nešvarem je zakrytí notifikační LED diody, takže až po odkrytí přední části vidíte, co se vlastně děje. Hůře se ovládají boční tlačítka hlasitosti. Jiný druh pouzdra chrání pouze zadní stranu, čímž se stává více praktický, ale osobně se mi nelíbí.

  

Taška a batoh jsou z kvalitních materiálů a design zcela kopíruje filozofii společnosti. Vytříbený vzhled s logem 1+ nemůže nikoho nechat bez povšimnutí. Především batoh na záda disponuje nekončícím množstvím kapes a jedinečným vzhledem. Tyto a ještě další doplňky uzavírají ekosystém společnosti OnePlus, jež si buduje velmi slušnou pověst a jméno.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Asi jediny vyrazny problem tohto telefonu je samotny Goodle – neuveritelné ako Androidom dokazil v podstate výbornú techniku. Podľa mňa by si mali výrobcovia telefónov založiť vlastnú IT spoločnosť a vyvinúť dobrý operačný systém a Google odpraviť do večných lovíšť.

som par dni s tymto telefonom vo verzii midnight blackso 128 Gb ram a je to parada. Dnes mi to aj aktualizovalo na nugat 7 tak skusam. Kedze som presiel z Apple a iny telefon som v podstate nepouzival tak je Android pre mna trochu neznama velicina, ale kedze som potreboval 2-simkovy aparat (a jablko vytrvalo ignoruje poziadavky zakaznikov) tak som musel nakoniec prekonvertovat. One plus 3t ma velmi milo prekvapil. Po 2 dnoch nadavania na ovladanie (skor nezvyk ako zeby bolo zle) som sa uz mnohemu nauciol a prichadzam na chut tomu co v jablku nie je mozne – a tym je plna customizacia systemu. To je Vam parada!!! Z druhej strany 6 Gb pamate asi robi svoje. Sviznost systemu a okamzita reakcia me vcelku milo prekvapili a citacka otlackov prstov je jedna velka radost. Funguje brutalne skvele. Kedze tlefon je prazdny , takmer ziadne aplikacie (ako sa pise „cisty “ android) tak az teraz som pochopil co znamena nadstavba. Apple taketo nieco nema. ovladanie nastaveni je sice nie take prehladne ako v iOS ale zase ma viac moznosti a vcelku zaujmavych. … nejdem sa rozpisovat lebo to by bola asi dalsia recenzia ale kludne mozem doporucit tento telefon aj velmi narocnemu uzivatelvi,… v podstate nema ziadne zavazne chyby. Kedze to viem porovnat len s iPhonami (ktore som mal asi vsetky) tak sa v nicmom nezahanbi. Fotoaparat je na urovni, nie je az taky rozdiel v kvalite a zvukovy vystup do sluchatok (objednane original One plus) je vyborny, taktiez nie je vyrazny badatelny rozdiel (Apple je kapanek lepsi) ale to az tak ucho nepocuje. a HLAVNE::: ziaden sialeny iTunes a stahovanie don, funguje to do adresarov a tak mi nepraskaju nervy, nakolko Apple s iTunes pokaslal celu svoju vyhodu vzajomnej komunikacie,. Tomu som nikdy neprisiel na chut – a to sa ani neda. android sice neni taky zosuladeny ako system Mac-iPhone -iPad ale ako som nasiel, v google app je dos aplikacii ktorymi sa to da viac menej plnohodnotne nahradit a hlavne v tomto je android aspon u mna vyrazne lepsi system nakolko ponuka slobodu a myslim, ze dnes je aj prehladnejsi a dufam, ze sa telefon ani nebude sekat. Uvidme po roku a co to bude robit s baterkou. Zatial vydrz ok,…. po 3 nabiti a nonstop pouzivania (dnes 5 den) sa uz zacala aj pomalsie vybijat. Mozno pomohol nugat .. neviem, ale chodi to dobre a rychlonabijanie je jedna basen. Skratka spokojnost a davam mu 5 hviezdiciek ako naozaj narocny uzivatel.

Za tie peniaze asi nic lepsieho neni. Kedze nenatacam video tak ma tato relativne mala nevyhoda oproti Aple (ktory to m asi fakt najvymakanejsie! netrapi. vsetko ostatne je min na tej istej urovni ale sviznost systemu omnoho lepsia. To ma fakt prekvapilo.

Lukáš Vaculík

17. 4. 2017, 18:45

Děkujeme za vyčerpávající komentář. :)

Jiří Janák

22. 1. 2017, 15:11

Jak je to s tím clem? Když si jej objednám, nebudu jej tedy platit? A co DPH?

Kdo má s tím svou zkušenost?

Jakub Maršík

22. 1. 2017, 15:53

Clo žádné…DPH žádné…To co je na stránkách oneplus.net je konečná cena teda 439 nebo 479 euro. A také bez poštovného…Doručení je zdarma. Píšu z vlastní zkušenosti…Jen bacha na převod měn od cizí společnosti…Sežere to dost peněz… zadal bych platbu v eurech a česká banka si to už přebere

Karel Čapka

VIP 22. 1. 2017, 22:23

Telefon bude zabaven na celnici, vy doložite faktury, oni zkalkuluji DPH a poplatky poště a následně vám bude zaslán. DPH je 21% a pokud to jde přes ČP platíte navíc 200 Kč. pokud přes DHL platit navíc 550 Kč. Clo se u telefonu neplatí

Jakub Maršík

23. 1. 2017, 9:42

Tak jde vidět že jste si nikdy ten telefon ze stránek Oneplus.net neobjednal protože celnice a DPH a poplatek poště žádný není… Tento obchod má totiž sklad ve Štětíně v Polsku a v rámci EU je už vše vyřešené od dodavatele…To je právě ten luxus tak tu prosím nebalamuťte svými lživými výplody fantazie 😁

David Borovička

23. 1. 2017, 9:56

Kua lidi vy jste natvrdlí nebo úplně blbí, Jakub M. tu píše jasně že je vše v pořádku jak clo tak DPH a já to taky mohu potvrdit že zaplatíte jen cenu co je udaná a už jen počkáte až telefon dorazí k vám domů. A telefon je super mám ho od vánoc a jsem na 100% spokojen.

Richard Fabián

14. 1. 2017, 18:25

Mám oneplus x a ten je designově dokonalý. Pořád se ale poohlizim po OP3T…

Jakub Maršík

31. 12. 2016, 14:02

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký typ senzoru použili pro sejmutí otisku prstu u Oneplus 3T?

Jakub Maršík

31. 12. 2016, 14:22

a to je tedy který? ultrazvuk, optický nebo kapacitní?

Pouzivam jednicku.Tretim rokem.Koupeno v USA.Nemela jsem zatim lepsi telefon.Od doby co ho mam,nepouzivam temer vubec notebook.Neni treba.Jsem naprosto spokojena,a uz si zarizuji dovoz noveho :-)

Daniel Rokos

28. 12. 2016, 18:02

Neni náhodo blbost dovážet telefon z USA?Totální.V našich podmínkách naprosto nefunkční.

Neni to blbost. Jedu v anglictine.Vse co potrebuji mam.Jen nektere ceske appky nefunguji.Uprimne, vubec mi to nevadi.Vetsinou nejsou lepsi.A dalsi vec je cena.V dolarech pristupnejsi :-)

Parádní recenze, Ten výkon je fakt super! :-)

Jan Pospisil

21. 12. 2016, 14:15

Achjo. Tesil jsem se na recenzi a musel jsem prestat cist hned, jak jsem se docetl, ze autor lepi na display nejakej zbytecnej sranec, nejde mu to a uvadi to jako nedostatek telefonu… To jako vazne?

Recenze zajímavě napsaná, ne špatně, ale také ne objektivně. Jak mě chce autor přesvědčit z těch 4 fotek, že fotí opravdu dobře??
Bonus 140 éček mi přijde také jako nějaká chyba výrobce, to s tím ochranným sklickem, také jako špatný vtip.
Výdrž baterie asi klasika.
Na fhd displeji s daným HW pojede každá hra, ale požitek na 2K displeji bude určitě jiný.
Prostě Čína.
Podle mě Huawei P9 je lepší volbou a za + cca 4 tisíce je S7, která opravdu nemá v tomto telefonu konkurenci.
Ale to je jen můj názor.

Fofi i nataci perfektne. Na telefonu i striham videa do live vysilani v tv.

A co vodotěsnost?

David Borovička

20. 12. 2016, 17:16

Tak to bohužel není,ale já se běžně s mobilem nekoupu tak mě to nevadí :-)))

Tak hned ráno jsem si zkontroloval můj slevový kupón a bohužel jen 5 eur :-)

David Borovička

20. 12. 2016, 12:38

Oneplus one jsem měl do teď a sloužil vždy suprově a proto jsem se rozhodl si pořídit oneplus 3T,mám ho již doma ale ještě jsem s ním nepracoval bude totiž pod stromek ale na první pohled mě okouzlil a doufám že bude tak dobře fungovat jako jednička.Co se týče toho kupónu tak já jsem dostal 5éček a né 140 jak tu psal kolega,zajímalo by mě kde nakupoval že dostal takový kupón.

Dekuji za recenci, hezky se cte. OnePlus umi zaujmout, ti co jeste vahaji, nevahejte, op3/t za to stoji. Btw jako origo prislusenstvi bych doporucil ochranne kryty, např. me se libi nejvíc black apricot, jsou tenka, prijemna na dotek, lehka atd. cena není nejvyšši na to ze jsou vyrobena z kevlaru.

Jan Čermák

19. 12. 2016, 23:42

tak jsem taky zkontroloval baleni.. dopis jsem nasel ale stiraci policko zadny :-) takze sleva nebude

Karel Čapka

VIP 20. 12. 2016, 0:32

To je zvláštní, že tam není. Zkuste napsat na podporu. :)

Pavel Škoda

19. 12. 2016, 20:06

To abych se mrknul do své krabice, jestli tam mám taky slevu.

Karel Čapka

VIP 20. 12. 2016, 0:32

Našel jste?

Pavel Škoda

20. 12. 2016, 0:36

to se dozvím až ve středu dojedu dom

Pavel Škoda

30. 12. 2016, 15:29

Tak u OP3 evidentně dávali jen papír s podpisem. Každopádně pro to šoupátko na levém horním rohu existuje aplikace, která změní prostřední pozici na vibrace. Pak je radost jej používat.

Nechápu jak někdo může srovnávat xiaomi s one, a miui nejlepší nadstavba kterou jsem kdy používal a používám.

Nechápem, ako môže niekto porovnávať OnePlus s Xiaomi. A čistý Android bez nadstavby je ten najlepši, ktorý som kedy používal a používam.

A teraz, kto je viac?

Mohl bych poprosit o SOT?
Jak dlouho vydrží ze 100% baterie být zapnutý display a na kolik procent svítivost?
Děkuji

Jiří Komůrka

19. 12. 2016, 14:39

Sakra, že bych vyměnil to své oblíbené Oneplus One?

Jiří Bartoš

19. 12. 2016, 22:29

Mám to samé dilema oneplus one slouží dobře, ale furt se mi nechce měnit. Koukal jsem na videa z op3 a nahráváný zvuk k videu je otřesný, takový roboticky a jeste jsem se nikde nedocetl ze by to op3t nejak opravilo…

Ten zvuk by u 3T uz mel byt ok, alespon dle zahranicnich recenzi.

Lukáš Bodnaruk

VIP 21. 1. 2017, 19:50

Taky jsem hrdým vlastníkem OnePlus One s Instalovaným CM 13.1.2 Ale je fakt, že už mi vadí ta vydrž baterie. Přítelkyně má Huawei Mate 8 a ten je k neutahání. Takže teď řeším nákup Huawei Mate 9 a po přečtení recenze OnePlus 3T

Nechci být hnidopich, ale ochranné sklo tlusté 1mm?

Lukáš Vaculík

19. 12. 2016, 10:53

Díky, upřesněno.

Václav Demele

19. 12. 2016, 9:13

Další funkce je i možnost telefonování

Ján Valkovič

19. 12. 2016, 8:15

Vyborna recenzia.
A popri GPS, GLONASS a BeiDou by mohol OnePlus 3T podporovat aj nedavno predstavene Galileo. Oficialne ho podporuje Snapdragon 820, cize by mal aj 821.

Marek Pospíšil

19. 12. 2016, 9:34

Ano, Galileo by měl stoprocentně přijímat. To mě celkem zklamalo, protože u 6P to nebude možné :D

Honza Hlustik

19. 12. 2016, 7:35

OnePlus může minout jen amatéra

Lukáš Vaculík

19. 12. 2016, 10:53

Díky :)

Jakub Rucký

19. 12. 2016, 22:30

:D

Roman Lucak

20. 12. 2016, 0:34

Již skoro měsíc přemýšlím nad novým telefonem a musím říct, že Oneplus se mi začíná více zamlouvat než Xiaomi Mi Note 2. Asi si koupím ten, který lépe fotí…..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat