Samsung investuje 8 miliard dolarů do automobilového průmyslu

Samsung investuje 8 miliard dolarů do automobilového průmyslu
2016-11-16T07:34:38+02:00
• 16. 11. 2016

 

Korejská společnost se opět rozhodla investovat nemalou částku do technologií, které by ji mohly dostat zpět na vrchol. Aktuální investice souvisí s automobilovým průmyslem, ve kterém doteď firma nefigurovala. Samsung zveřejnil plány týkající se akvizice Harman, kterou odkoupil. Abych vše upřesnil, Harman je společnost, která se zabývá automobilovými a audio systémy. Korejský výrobce mimo jiné zveřejnil oficiální zprávu, kde se pochlubil, kolik vlastně do Harmanu investoval – 8 miliard dolarů, což není vůbec málo.

Samsung

Kdybyste se někoho zeptali, jestli zná firmu Harman, nejspíše by řekl „NE“. Je to hlavně díky tomu, že po celou svou existenci není ani tak spojován s audiem, jako spíše s automobily. Tak či onak se jedná o vůbec největší akvizici Samsungu a podle analytiků má obrovské ambice. Pokud bychom se podívali na statistiky, zjistili bychom, že 65 procent prodejů značky Harman – což je v celkové výši asi 7 miliard dolarů, a to za poslední rok – byly produkty související právě s osobními vozy. Samsung v oficiální zprávě dodal, že produkty značky Harman, které zahrnují audio a auto systémy, jsou dodávány zhruba v 30 milionech vozech po celém světě.

Pokud bychom nahlédli ke konkurenci, tak je zcela jasné, že v tomto segmentu Samsung prostě a jednoduše zaostává. Konkurenční Google se svým Android Autem či Apple s Apple Car jsou úplně někde jinde. Je tedy více než jasné, že by tato akvizice mohla Samsungu pomoci a být vlastně o něco více konkurence schopný.

„Harman dokonale doplňuje Samsung, tedy pokud jde o technologie, výrobky a řešení. Díky spojení společných sil budeme na trhu s audiem a automobilovými systémy opět o něco silnější. Samsung je ideálním partnerem pro společnost Harman, a tato transakce bude pro naše zákazníky nabízet opravdu obrovské výhody.“

Samsung pomocí této dohody může své technologie opět více propojit a vytvořit si tak svůj vlastní, lepší ekosystém, který bude navíc propojen s automobily.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat