Japan Display chce zkvalitnit displeje pro VR

Japan Display chce zkvalitnit displeje pro VR
2016-11-28T07:55:04+02:00
• 28. 11. 2016

Společnost Japan Display (JDI) oznámila své plány do budoucna týkající se vývoje samostatných displejů pro virtuální realitu. Když pomineme řešení Gear VR od jihokorejského Samsungu nebo nedávný prototyp displeje od Sharpu, tak by mohlo jít v současné situaci o nejlepší řešení oproti konkurenci, která nabízí svá řešení již v prodeji konečným spotřebitelům. Každopádně producenta z Japonska čeká ještě velmi dlouhá cesta.

jdi-logo

Nová varianta od JDI přichází s TFT LCD (LTPS) displejem speciálně navrženým pro brýle na virtuální realitu, u kterého hlavně řeší hustotu pixelů a problémy s obnovovací frekvenci u vybraných displejů ve VR oblasti. Úhlopříčka vyvíjeného panelu je 3,42 palců s rozlišením 1 700 x 1 440 pixelů, což má za následek velmi nadstandardní hustotu pixelů (651 pixelů na palec). Tím uniká současné konkurenci, avšak je vůbec otázkou na jak dlouho.

Momentálně se vývoj zastavil pod hranicí 500 pixelů na palec. Přesněji se počítá s HTC Vive (447 PPI), Oculus Rift (461 PPI) a PlayStation VR (386 PPI). Brýle Gear VR od Samsungu řešené přes chytrý telefon s QHD displejem mají pochopitelně ještě větší kvalitu (557 PPI), ale je na zvážení ostatních, zda se mají počítat mezi standardní varianty. Závěrem takzvanou hudbou budoucnosti je prototyp od Sharpu, který za sebou zanechává všechny díky displeji s 1008 PPI.

jdi

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat