Samsung Galaxy S8 zřejmě už v únoru

Samsung Galaxy S8 zřejmě už v únoru
2016-10-11T07:20:49+02:00
• 11. 10. 2016

Samsung Galaxy Note 7 se dá považovat za fiasko tohoto výrobce, jelikož i opravená verze má problémy s bateriemi. Avšak během této doby se začaly objevovat spekulace kolem nadcházejícího top modelu Galaxy S8. První zmínky naznačovaly, že specifikace budou přímo ohromující, ale nyní zde máme náznaky střídmější a věrohodnější.

Galaxy S8

Výraznou změnou má být absence hardwarového tlačítka HOME pod displejem. Otázkou je, jestli dojde k odstranění tohoto prvku, kde bude umístěna čtečka otisků prstů. Je možné, že by se Samsung rozhodl pro integraci přímo pod displej, což by mohlo naznačovat v použití ultrasonické čtečky od Qualcommu. Změna má být ve prospěch displeje, který pravděpodobně bude nabízet rozlišení 2K, ale jsou zde náznaky, že by se mohlo jednat o 4K panel.

Další posun se má odehrát u zadního foťáku. Pravděpodobně se dočkáme rovnou dvou senzorů a dle spekulací se tak chce Samsung přiblížit kvalitou snímků k DSLR (zrcadlovky). Hlavní předností nemají být speciální efekty jako bokeh nebo něco podobného. Má se zaměřit na lepší vlastni i při zhoršených světelných podmínek.

Dále se předpokládá použití zatím nepředstaveného procesoru Snapdragon 830 s 3 GHz. Měla by být k dispozici i verze s Exynos 8895, přičemž pro oba má být použita 10nm výrobní technologie.

gsmarena_001-2

Nejnovější informace naznačují, že by samotné představení mělo proběhnout den před zahájením mobilního veletrhu MWC, konkrétně 26. února 2017. Do té doby se zajisté objeví další úniky a spekulace. Uvidíme, jestli se tento první nástřel potvrdí.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat