Qualcomm Snapdragon 820 a 3D čtečka otisků prstů

Qualcomm Snapdragon 820 a 3D čtečka otisků prstů
2015-03-03T17:31:20+02:00
• 2. 3. 2015

Kromě představená nových smartphonů, tabletů, náramků a jiných zařízení jsme se dočkali na MWC také představení nového procesoru od Qualcommu. Tento výrobce v poslední době uvedl mnoho novinek, ale čekalo se na uvedení „bestie“. Tou se stává Snapdragon 820.

Bohužel Qualcomm zveřejnil jen kusé informace, z kterých se dozvídáme, že se bude jednat o 64bitový procesor. V tomto případě již najdeme v útrobách jádra z dílny této společnosti. Nesou název Kryo a pro výrobu má být použita technologie FinFET. Zde není jasné, jestli se bude jednat o 14nm nebo 16nm výrobní proces. Výroba by měla začít v druhé polovině tohoto roku. Dá se očekávat, že první smartphony se Snapdragonem 820 se objeví na přelomu let 2015 a 2016.

qualcomm-snapdragon-820-teaser-mwc2015

Další horkou novinkou je Qualcomm Snapdragon Sense ID, což je technologie na snímání otisků prstů. Oproti současných technikám používá ultrazvuk pro snímaní otisků. Zde by se dalo mluvit o naskenování 3D obrazu vašeho prstu, což zajisté bude těžší na kopírování nebo napodobování.

Snapdragon Sense ID lze díky své technice skenování kombinovat s nejrůznějšími krycími povrchy, jako je sklo, plast nebo dokonce kov. Novinka bude prvně k dostání s některými modely se Snapdragonem 810 a 425. Je zde i zpětná kompatibilita se staršími modely procesorů.

Poslední představenou novinkou je Qualcomm Zeroth. Jedná se o platformu, která se dokáže učit. Bude zakomponována do některých smartphonů a nasbíraná data budou ukládána jen do zařízení. Nepočítá se s desíláním do cloudu. Měla by napomáhat s některými funkcemi a možnosti smartphonů a tabletů. Příklad využití byl uveden u fotografií, kde bude vylepšeno rozpoznávání tváří, krajin, objektů, atd.

phpzm7x4j

Zdroje: pocket-lint.com, androidcentral.com, anandtech.com, anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat