Google Play Store bude streamovat demoverze placených her

Google Play Store bude streamovat demoverze placených her
2016-10-06T07:20:28+02:00
• 6. 10. 2016

Vyzkoušet si placenou hru či aplikaci ještě před zaplacením ocení nejeden mobilní uživatel. Určitě si pamatujete dobu, kdy snad každá aplikace nebo hra byla dostupná v demoverzi. Ovšem tato doba je dávno pryč a uživatel se většinou spoléhá na recenze pod aplikací či hrou.

Zhruba před rokem však začal Google se streamováním aplikací, což by uživatelé mobilních zařízení se systémem Android ocenili. Ale výběr aplikací byl omezený jen na pár vybraných. Web Android Police však na začátku týdne informoval o nové funkci v Google Play Store, která potěší nejednoho mobilního hráče.

nexus2cee_screenshot_20161004-011835

Díky nové funkci si tak nyní můžete streamování vyzkoušet sami přímo v obchodě Play Store, pokud se vám vedle ceny zobrazí i tlačítko Try Now nebo Vyzkoušet. Zájemci o vyzkoušení aplikací si však budou muset ještě počkat. Streamování je zatím dostupné pouze pro hry. V českém obchodě se mi zatím ale nepodařilo najít hru, u které by bylo ono tlačítko Try Now či Vyzkoušet.

Na větší průzkum si tak budu muset ještě chvíli počkat. Uvidíme během nadcházejících dní. Osobně totiž tuto funkci vyhlížím už nějaký ten pátek. Jelikož jediná možnost, jak si hru vyzkoušet a přitom „neplatit“, je hru zakoupit a během dvou hodin ji vrátit. Není to však stoprocentní a může se stát, že vám nakonec hra, která vás nezaujala, zůstane.

nexus2cee_screenshot_20161004-011816-728x402

Pokud budete mít štěstí, tak si budete moct vyzkoušet hru po dobu 10 minut. Během celého přenosu bude na obrazovce přítomen plovoucí widget, který vám řekne víc informací o přenosu, zbývajícím čase nebo můžete celý přenos pomocí widgetu ukončit. Pokud budete chtít přenos znovu spustit, začnete opět od začátku. Dle serveru Android Police je však přenos hry doprovázen pády a zasekáváním. Tomu už tak u nových věcí ale bývá.

Pokud se vám zadaří a streamování si vyzkoušíte na vlastní kůži, podělte se o své dojmy v komentářích.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Wetter

Androiďák se zájmem o mobilní technologie všeho druhu. Jsem nadšenec převážně mobilních her, ale nebráním se i jiným herním platformám.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat