Samsung, AMD a NVIDIA – licence GPU technologie

Samsung, AMD a NVIDIA – licence GPU technologie
2016-09-12T07:20:05+02:00
• 12. 9. 2016

Podle nejnovějších zpráv, jež se momentálně dostávají na světlo, Samsung údajně vede jednání se společnostmi AMD a NVIDIA. Společně mají řešit licencování nové technologie související s výrobou nových GPU čipů. Dnes Samsung výrobu svého SoC řeší pomocí výrobní linky ARM Mali. To by se s novou dohodou mělo změnit a možná se tak dočkáme procesoru, který bude plně patřit pod Samsung.

samsung-in-talks-with-amd-and-nvidia-to-license-gpu-technology

Mezi nadcházející změny má patřit podpora sítí CDMA, což není až tak důležité. První kusy tohoto nového SoC by se mohly objevit již z dva roky, což bude znamenat následující: zaprvé jihokorejský gigant bude opět blíže k plné kontrole nad výrobou a tvořením komponent do vlastních zařízení. Zadruhé je logické, že se v budoucnu již velmi pravděpodobně nedočkáme SoC od Qualcommu v telefonech od Samsungu.

V tuto chvíli Samsung doufá, že s vývojem nového GPU ubude značná část starostí s jinou výrobní firmou. Proto se chce dá dohromady s jinými, aby od nich mohl využít určité výhody. NVIDIA své čipy vyrábí na architektuře Pascal, pomocí 16Nm FinFET procesu, zatímco AMD používá 14Nm výrobní proces a Polaris architekturu.

Zatím není zcela jasné, jak bude dohoda tří společností vypadat. Nebo zda se vůbec shodnou na společných podmínkách. Nicméně je zřejmé, že Samsung po plné kontrole nad většinou svých komponent opravdu dychtí. Musíme si však ještě nějaký ten rok počkat, než a jestli vůbec uvidíme první výsledky.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat