Oukitel brzy začne prodávat svůj nový top model

Oukitel brzy začne prodávat svůj nový top model
2016-09-21T10:59:11+02:00
• 21. 9. 2016

Čínský výrobce mobilních telefonů Oukitel, který je znám například telefonem s největší kapacitou baterie na světě, začne prodávat novou vlajkovou loď nazvanou U 13. Předchozí hlavní model U 10 se po roce a půl dočká svého nástupce. Zatím však nejsou známy úplně všechny podrobné informace, avšak to hlavní už se na svět dostalo a specifikace vypadají poměrně zajímavě.

oukitel-u13

Bude U 13 novým králem?

Nová vlajková loď Oukitelu nemíří mezi současné top mobily. Snaží se prosadit ve střední třídě. Nabízí proto skvělý poměr cena/výkon. Nebudete muset zaplatit vysokou cenu, a přesto dostanete mobil se skvělými parametry a poměrně slušným výkonem. Displej bude FullHD 5,5″ usazený v celokovovém těle. Uvnitř bude tepat osmijádrový 1,3GHz procesor MediaTek Mt6753. Operační systém bude tradičně od Googlu. Zařízení poběží na Android 6. Z jakého důvodu nebyl implementován rovnou Android 7 není zřejmé.

oukitel-u13-2

Mírná změna názvu

Čínská firma dříve uvažovala, že se model bude jmenovat U13 Pro a měl podle různých fám až 6 GB RAM. Avšak nakonec od tohoto kroku ustoupili a mobilní telefon se bude jmenovat pouze U13. Jestli přijde i jeho vylepšená verze není taktéž známo. Podle samotného výrobce se můžeme těšit na 13MPX přední kameru a 16MPX zadní, která bude mít přisvícení v podobě dvou led diod, každá s jiným barevným tónem, pro vytvoření přirozenějšího světla. Zatím se neví, jakou bude mít baterii, každopádně se předpokládá kapacita kolem 4 000 mAh. A U13 má taktéž čtečku otisků prstů, který umí při přiložení prstu na snímač spouštět hudbu, fotit či posouvat obrázky v galerii. Stejnou funkci má i nedávno představený model U7 Plus.

oukitel-u13-3

Cena a dostupnost

U13 měl být už v prodeji v září, avšak výroba a úpravy telefonu se protáhly, proto se této novinky dočkáme nejdříve v říjnu. Cena by se měla pohybovat kolem 200 USD, což je necelých 5 000 Kč.

oukitel-u13-1

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat