JDI se pochlubilo displejem s ultra tenkými rámečky

JDI se pochlubilo displejem s ultra tenkými rámečky
2016-08-11T07:15:49+02:00
• 11. 8. 2016
1

Displej je jednou z prvních částí telefonu, která uživatele ihned zaujme, nebo odradí od možné koupě. Výrobci se tak snaží zaujmout a někteří zvolili cestu tenkých rámečků. V případě jihokorejského giganta Samsung již rámečky takřka zmizely se zaoblenými hranami displeje. A nyní se pochlubila společnost JDI (Japan Display Inc.) s konceptem, který má na všech čtyřech stranách jen pár milimetrů tenké rámečky.

nexus2cee_bezels_thumb

Jedná se o revoluční způsob výroby a konstrukce zobrazovacího panelu jako takového. Uchycení se kompletně změnilo a tak můžeme vidět konečně první panel s téměř milimetrovými rámečky. Tento způsob se například pokusila reprodukovat dříve LG, ovšem stále na jedné stráně, obvykle horní strana, měla vyvedenou kabeláž, tudíž horní rámeček musel být stále přítomen. Na obrázku výše můžeme vidět 5,5palcový displej s Full HD rozlišením, což je v dnešní době standard.

Koncept ještě musí být znatelně vylepšen, aby mohl jít již příští rok do prodeje. JDI totiž chce konečný výrobek tohoto konceptu nabídnout výrobcům zařízení již v březnu. Třeba se tak opravdu konečně dočkáme telefonu, jehož přední strana bude především samotný displej. V podstatě se můžeme těšit na budoucnost, kterou již známe dlouho dobu z filmových předloh, kde přední část telefonu je opravdu jen displej a stereo reproduktory.

Zdroj: androidpolice.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat