Facebook spouští aplikaci Lifestage pouze pro středoškoláky

Facebook spouští aplikaci Lifestage pouze pro středoškoláky
2016-08-26T07:50:46+02:00
• 26. 8. 2016
2

Facebook spouští aplikaci Lifestage pro středoškoláky. Nejedná se však o aplikaci LifeStage, která je dostupná na Play Google, jde pouze o shodu jmen. Lifestage, dostupná zatím jen pro iOS, je další sociální síť, tentokrát stvořená pouze středoškoláky. Po překročení jednadvaceti let ji uživatel nebude moci dále používat.

lifestage-main
Tvůrcem aplikace je devatenácti letý Michael Sayman, který již dříve vytvořil například aplikaci 4Snaps. Facebook ho však koupil a apku nyní vydá pod svým jménem. V podstatě se jedná o další kopii Snapchatu. Nedávno společnost představila tzv. Instagram Stories, ve kterých uživatel sdílí prezentaci svých nejzajímavějších momentů, které za 24 hodin zmizí. Lifestage kopíruje Snapchat v tom, že se opět jedná o sociální síť, ve které uživatel sdílí fotografie a videa ze svého života.

Jaký je rozdíl od Facebooku a Snapchatu?

Facebook sám tvrdí, že aplikace hovoří jazykem mladých a že je pro ně přímo přizpůsobená. Hlavní rozdíly jsou v tom, že nahrané fotografie a videa se nemažou jako u Snapchatu a obsah je navíc přístupný pouze středoškolákům a to maximálně do jejich 22. narozenin. Ostatní uživatelé budou mít smůlu. Jedinou možností, jak zabránit vstupu osobám starším než 21 let, je v této době pouze skrze funkci nahlášení podezřelé osoby. Ve výsledku je aplikace dostupná pro všechny.

lifestage

Co aplikace nabídne?

Jak již bylo zmíněno, hlavní náplní aplikace je tvorba videí a fotografií. To reflektuje i trend poslední doby, že se Facebook stále více stává video-centrickým. Pro tvorbu videí a fotek budou sloužit různé filtry, pro četování budou dostupné speciální emoji a gifové klávesnice. Uživatel si při přihlášení nevyplňuje profil pomocí textu, ale za pomoci tematických videí.

lifestage
Mládežníci se taktéž zapíší do školy, kterou navštěvují. Pokud se do dané školy zapíše dvacet studentů, škola se „odemkne“ a je možné si prohlížet videa od dalších uživatelů. Je však zvláštní, že v oficiálním prohlášení se píše, že „Veškerý obsah na Lifestage je a bude vždy veřejně přístupný, takže není možné jakkoli omezit výběr těch, kteří objeví uploadované video.“ Tato část prohlášení je v rozporu s předešlým tvrzením, že na školu se musí zapsat dvacet žáků, aby mohli vidět videa svých spolužáků.

Původní tvůrce aplikace Michael Sayman prohlásil, že kdyby Facebook nezačal v roce 2004, ale v této době, pravděpodobně by vypadal jako LifeStage.

Zdroje: androidcommunity.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Soukup

24. 8. 2016, 19:34

140% blbost

Karel Čapka

VIP 26. 8. 2016, 10:18

Myslite, ze se to v Americe neuchyti?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat