Google Now přichází na Xperie

Google Now přichází na Xperie
2016-07-08T08:14:38+02:00
• 8. 7. 2016

Ačkoliv společnost Sony nezaznamenává v poslední době příliš mnoho úspěchů na poli smartphonů, tak v oblasti softwaru je tomu trochu jinak. Nebrání se nejrůznějším možnostem jako třeba AOSP pro vybrané modely. Nyní si vylepšuje renomé díky svému launcheru Sony Xperia Home, který je jen pro zařízení tohoto výrobce.

Nejzásadnější novinkou Sony Xperia Home beta je integrace Google Now panelu na levou pozici od běžných obrazovek. Mnoho výrobců jde ve šlépějích Googlu a většinou si vytváří vlastní specifickou obrazovku s panely, ale Sony bude mít Google Now karty, aspoň zatím v beta verzi.

Sony Google Now

V tomto případě Sony pomohl sám Google, který vytvořil specifické API, aby výrobce mohl integrovat tuto jeho vcelku populární službu z Nexus smartphonů přímo do svého launcheru.

Google Now pro všechny?

Pokud se radujete, že i další launchery nabídnou podobnou možnost, tak vás budeme muset zklamat, aspoň nyní. Google omezil API jen na Sony, které získalo licenci. Ostatní si zatím budou muset počkat, což se týká i tvůrců jiných launcherů.

K této problematice se vyjádřil Kevin Barry z Nova Launcher. API pro Google Now dovoluje integraci jen systémovým aplikacím – takovým, které jsou v Androidu integrovány výrobcem. Bylo by možné nějakým způsobem docílit funkčnosti za použití root práv, ale hrozí zde až příliš mnoho rizik, minimálně by byl systém velmi nestabilní.

Pokud by se někomu něco podobného podařilo, tak i sebemenší změna ze strany Googlu by mohla vést k problémům. V tuto chvíli si tedy budeme muset počkat, jestli Google Now bude exkluzivně jen pro Sony, nebo se jedná o začátek rozšiřování dostupnosti této služby.

logo-app Google Launcher Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: phandroid.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat