Natáčení slow motinon ve vysokém rozlišení již brzy

Natáčení slow motinon ve vysokém rozlišení již brzy
2016-06-09T07:18:36+02:00
• 9. 6. 2016

Slow motion (zpomalené) záběry jsou v poslední době stále více populárnější. Nesou se sebou však jeden menší problém a to, že pořízené záběry mají pouze rozlišení HD u 240 snímků za sekundu. Některé levnější kamery natáčí i na VGA rozlišení. Společnost OmniVision vyvíjí senzor pro mobilní telefony, kterým umí snímat video o 240 snímcích za sekundu ve FullHD kvalitě.

PurecelCo senzor všechno umí?

Nový senzor nese název OV12890 a chlubí se 12MPx snímačem, který měří pouhý centimetr krát centimetr a na výšku má pouhých 6 mm. Podporuje HDR a má fázovou detekci ostření. Svými parametry může soupeřit s nejlepšími senzory dnešní doby.

„V dnešní době vidíme pokles honby za větším množství pixelů na čipech u prémiových senzorů a zvyšující se důraz na zpracování jednotlivých pixelů. Proto jsou tyto požadavky spolu s malými rozměry snímače klíčem k vytvoření ještě více kvalitních fotografií a videí pořízených smartphony,“ sdělil hlavní technický marketingový manažer společnosti OmniVison James Liu.

Pro natáčení videa s tímto senzorem v plném rozlišení 12 MPx je možnost nahrávání ve 45 snímcích za sekundu při kvalitě rozlišení 4K. Při 60 snímcích za sekundu dostanete 2K video a při slow motion bude výstup ve FullHD, jak již bylo zmíněno. Tento senzor bude ke svému chodu potřebovat velice výkonný procesor, aby bylo vůbec možné nahrát data a zpracovat je, proto tento snímač bude jen v top modelech.

Senzor je prozatím testován a do výroby půjde koncem letošního roku. Takže příští rok se pravděpodobně dočkáme vlajkových lodí s tímto nadupaným snímačem.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat