Samsung představil 10nm technologii

Samsung představil 10nm technologii
2016-05-21T14:19:59+02:00
• 21. 5. 2016
3

Samsung vyvíjí jednu technologii za druhou a není se čemu divit. Jeden z gigantů vlastní natolik laboratoří, že neustálý pokrok je téměř zaručen. Jihokorejský výrobce se tak pomalu chce začít přesouvat k výrobě čipů pomocí 10nm technologie. Čip by měl umožnit použití 6GB operační paměti, avšak proslýchají se mnohem důležitější informace.

Samsung Galaxy Note 6 Lite

Ačkoliv nic nebylo potvrzeno, rozšiřují se zprávy, že nový čip s 10nm technologií by se měl objevit již v nadcházejícím modelu Galaxy Note 6. Proč Samsung podniká kroky ke zmenšování? To je jednoduché, jelikož menší a efektivnější komponenta bude spotřebovávat méně energie. Pokud se pak podíváme na Mooreův zákon, zjistíme, že se neplete.

A vzhledem k tomu, že pokrok ohledně lithium-iontových baterií není markantní, výrobci se musí přizpůsobit a jen zmenšovat a vymýšlet efektivnější komponenty. Ovšem 6GB RAM už se zdá být trochu přes příliš, i když se někomu může zdát, že se jedná o plynule rostoucí číslo. Avšak pomalu a jistě se dostáváme na hranici, po jejímž překročení se následně budeme muset zamyslet a posunout technologie ještě dál nebo jít jinou cestou.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

StavebnyStroj

22. 5. 2016, 2:10

Raz nechapem poznamke. 6Giga ram je už príliš. Čo to za idiotinu? Ved nech tam natrebu aj 20GB ram . Dolezite je aby to slapalo ako hodinky. Neustale kazdy pise naco taka ram a naco taky vykon ved mne mobil šlape. Ale aplikacie vznikajú a potrebuju vacsie vykony vacsie a tiež ram. Ako napr: hry = pred par rokmi sa Vam ani nesnivalo ze na mobile zahrate hru ktoru hravate doma na Playstione a teraz sú už súcastou mobilu. Ram nech je akakolvek cim vacsia tym lepsie. 2GB je uz málo . Na 3GB vsetko ide plynulo . 4GB je istota. No pride nova nejaka vymakana appk.ci hra a uz aj 4 bude málo. Len nech pekne tam rovno natrepu 8GB . Nebude ma trapiť aspoň ram uložisko. Mobil bude šlapať. Nezabudnite napisat ako vykony žerú baterie a podobne blbosti. To si mozu pisať deti co chodia do skoly a v autobuse nemaju zasuvku. Elektrina je vsade aj vo vlaku aj v autach. Nebudte krepý a nabite si mobil keď budete mať možnosť. Nevyplačkúvajte za primitivne veci.

Pavel Mareš

22. 5. 2016, 8:02

No, nemohu souhlasit. V tomto ohledu mám oblibu v Applu, kde optimalizace znamená mnoho. Není nutné dodávat do telefonu zbytečně náročné komponenty a to, že je elektřina všude? :D K tomu nemám, co dodat. Možná mohu poradit to, že do telefonu dáme baterie o kapacitě 500 mAh, které nezaberou tolik místa a zařízení pak přece lze kdykoliv a kdekoliv dobít podle vás.

Ono by stačilo aplikace trochu optimalizovat a nevyvíjet je s myšlenkou „RAM výkonu mám dost tak proč se omezovat nebo přemýšlet“ …. A pardon, ale i takový parametr jako je kapacita může být rozhodující, nevim jak vy, ale já například nemám čas neustále hledat nějakou zásuvku, nechávát někde ležet telefon abych si ho mohl dobít apod. Ano, existují power banky, ovšem to jest sekundární řešení….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat