Google prý disponuje statistikami rychlosti aktualizací jednotlivých výrobců

Google prý disponuje statistikami rychlosti aktualizací jednotlivých výrobců
2016-05-26T06:55:54+02:00
• 26. 5. 2016
1

Google a Android, to jsou dva dnes již téměř neoddělitelné názvy firmy a nejrozšířenějšího operačního systému pro chytrá zařízení. Nicméně Android jako takový se vyskytuje i v tisících dalších zařízeních, která nepatří pod Google, ale pod další výrobce v mobilním odvětví. Ti přebírají od Googlu systém a mnohdy jej upravují k obrazu svému. Proti tomu nejde říci ani popel, ale co to čekání na důležité aktualizace?

androidpit-nexus6-wallpapers-2

Nyní se objevila zpráva, respektive článek, který zmiňuje fakt, že by Google měl disponovat statistikami, jejichž obsah přesně ukazuje, za jak dlouho byl výrobce schopen přinést na jednotlivá zařízení aktualizace. Zde si různí redaktoři, především pak z USA, stěžují, že aktualizace chodí od určitých výrobců po dlouhé době – lépe řečeno, trvá to často i více než pár měsíců nebo půl roku. U nás se však aktualizací dočkat ani nemusíme.

Ke zveřejnění statistik bych si dovolil říci své: „Ano, prosím.“ Vážně bych tuto statistiku Googlu chtěl vidět a dal bych krk za to, abych viděl, jak se výrobci budou tvářit, nebo jaké výmluvy se dozvíme tentokrát. Obyčejně totiž slýcháme z úst PR agentur, jak je vývoj nového rozhraní náročný a integrace či předělání nové verze Androidu se prodlužuje z těch či oněch důvodů. K čemuž lze mít samozřejmě výhrady.

Pokud se podíváme na některé technologické giganty v mobilním odvětví, ano, mám na mysli Samsung, kdy musíme čekat opravdu dost dlouho, byť jen na minoritní aktualizaci, což rozhodně není to, co bychom chtěli. Avšak zpět k tématu. Osobně se mi již stalo, že aktualizaci dostaly okolní země a na Česko či Slovensko se zapomnělo. Nastává otázka, proč výrobce vynechá jednu či dvě země.

Obvyklou odpovědí je většinou „náročnost jazyka“, „nedostatečně velké zázemí uživatelů“ a tak podobě. To není dobře a nyní by konečně mohli výrobci poznat, jaké je to být pod palbou na tzv. „The Android Update Wall Of Shame“, sami si již pod tímto názvem představíte své. Bohužel nikdo neví, kdy nebo zda vůbec budou data zveřejněna. Čistě teoreticky by se výrobci mohli začít snažit. To by přišlo uživatelům velké plus.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Pravda je že se u Samsungu levnější modely, které se prodávají nejvíc nedočkají nikdy. Proto zvažuju přechod na Nexus 5X. Ty srágorky okolo nejsou tak důležité jako mít v systém aktuální a zabezpečený

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat