Family Library – za aplikaci pro Android zaplatíte v rámci rodiny pouze jednou

Family Library – za aplikaci pro Android zaplatíte v rámci rodiny pouze jednou
2016-05-20T07:06:59+02:00
• 20. 5. 2016

Google přináší do Obchodu Play novou funkci, kterou kromě vývojářů ocení zejména uživatelé a především rodiny. Díky Family Library totiž nebude nutné, aby si v rámci rodiny kupoval stejnou aplikaci či hru každý samostatně. Nově bude bohatě stačit, když danou aplikaci zakoupí jeden člen, který ji následně bude moci sdílet mezi ostatními členy rodiny.

O této možnosti se hovořilo již před samotnou konferencí Google I/O 2016, nyní je ale již vše oficiálně potvrzené a Google dokonce prozradil datum spuštění nové funkce. Den D je 2. červenec, od tohoto dne budou ve výchozím nastavení veškeré zpoplatněné aplikace sdílené ve Family Library, odkud je bude možné stáhnout.

Family Library Google Play Store

Aplikace pak bude možné sdílet až mezi šesti lidmi. Vývojáři však mají možnost u svých aplikací funkci Family Library deaktivovat. Takovéto aplikace pak sdílet nepůjde a bude nutné je zakoupit individuálně. Stejně tak mají vývojáři ve svých rukou osud již dříve provedených nákupů.

Pokud vývojář pouze povolí u své aplikace funkci Family Library, bude se vztahovat jen na nákupy provedené od 2. července. Pokud jste aplikaci zakoupili dříve a vývojář dřívější nákupy nepřevede, nebude se na tyto uživatele nová funkce vztahovat. V průběhu Google I/O bychom se dále měli dočkat ještě podrobnějších informací o této novince.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat