CREO Mark 1 – první telefon z indického startupu

CREO Mark 1 – první telefon z indického startupu
2016-05-03T11:30:03+02:00
• 3. 5. 2016

V indickém Bengalúru byl odhalen první model ze startupového projektu od společnosti CREO. Zařízení nemá za cíl útočit na nejvyšší příčky mezi chytrými telefony, takže hardwarová stránka moc neuspokojí nejnáročnější uživatele, ale naopak rozhodně taky nezklame. Novinka nese název Mark 1 a jejím klenotem bude nadstandardní podpora po stránce softwaru. Ke všemu dostát svých závazků vůči zákazníkům neberou vůbec na lehkou váhu.

CREO Mark 1 (1)

Kovový rámeček z obou stran obepíná sklo Gorilla Glass 3, kde do přední části zamířil 5,5palcový QHD displej (534 PPI) s 2.5D zakřivením. Uvnitř vyplňuje místo osmijádrový procesor Helio X10 (1,95 GHz) od MediaTeku, 3GB operační paměť RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Výdrž telefonu udává baterie o velikosti 3 100 mAh. V zádech zaujal místo 21megapixelový senzor (IMX230) fotoaparátu dodaný od Sony.

Softwarovou stránku zaštiťuje vlastní odnož systému, která byla pojmenována Fuel OS a vychází samozřejmě z Androidu. Výrobce razí do světa se sloganem ‚‚Nový telefon, každý měsíc‘‘, čímž mají přesně na mysli vydávání aktualizací každý měsíc. Nové funkce budou přinášeny podle zpětné vazby od fanouškovské komunity a před každou instalací dostanete přesné informace o tom, co každá verze přinese. Případné zájemce může zajímat cena 19 999 rupií (tj. cca 7 113 Kč).

CREO Mark 1 (3)CREO Mark 1 (2)

Zdroj: thetecholic.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat