Klávesnice Word Flow od Microsoftu pro iOS oficiálně představena

Klávesnice Word Flow od Microsoftu pro iOS oficiálně představena
2016-04-15T11:20:10+02:00
• 15. 4. 2016

Že Microsoft chystá vlastní klávesnici pro iOS, se ví již delší dobu. Nyní jsme ale k jejímu vydání opět o značný krok blíže, jelikož Microsoft klávesnici oficiálně představil, společně se všemi jejími funkcemi a samozřejmě i videem, kde je funkčnost klávesnice Word Flow názorně demonstrována.

V současnosti je klávesnice Word Flow dostupná jen v podobě uzavřeného beta testování, do kterého se bohužel nelze nijak dostat, a tak si prozatím musíme vystačit se screenshoty a dojmy členů testování.

wordflow-ios-lead

Klávesnice nabízí poměrně pokročilé funkce a líbivý design s širokou škálou možností přizpůsobení. Mezi hlavní funkce patří predikce textu, včetně odhadnutí dalšího vhodného slova ve větě a dále nápověda jmen z kontaktů. Kromě psaní klasickým klepáním na písmenka lze psát postupným tažením po znacích, stejně jako na jiných klávesnicích, včetně původní Word Flow z Windows Phone.

Co je ale přidanou hodnotou oproti konkurenčním titulům, je možnost klávesnici „ohnout“ do režimu, který Microsoft nazval „Arc mode“. V podstatě její princip spočívá v tom, že klávesnici z klasického zobrazení zahne do oblouku, který vede od vrchního rohu kousek za střed spodní strany displeje.

A k čemu je zahnutí dobré? Myslím, že většina správně odhadla, že pro lepší psaní jednou rukou. Je to tedy opět něco nového, na co si budeme muset trošku zvyknout, nicméně už jen ze screenshotů to vypadá velice dobře. Jak moc pohodlné psaní bude, je zatím záhadou a nezbývá, než vyčkat na vydání aplikace pro veřejnost.

Word_Flow_Keyboard_03 Word_Flow_Keyboard_02 Word_Flow_Keyboard_01

Zmínil jsem také možnosti designového přizpůsobení, za což si Microsoft opět zaslouží palec nahoru. Zatímco většina jiných aplikací si za motivy na pozadí řekne o několik desítek korun, Microsoft na to jde jinak a nabízí možnost vložení obrázku pod klávesnici zcela zdarma.

V aplikaci je několik předdefinovaných obrázků přímo od Microsoftu, přičemž tato nabídka se bude dále rozšiřovat a zůstane i nadále zcela zdarma. Pokud by vám výchozí obrázky nevyhovovaly, můžete samozřejmě otevřít galerii a vybrat si vlastní oblíbené snímky.

Jak již bylo řečeno, Word Flow pro iOS je momentálně jen pro vyvolené, každopádně pokud také toužíte vyzkoušet si novinku z Redmondu na svém iPhonu, můžete se na této stránce zaregistrovat do veřejného beta testování. Jakmile bude tato beta verze dostupná, přijde vám na vyplněný email oznámení s odkazem pro stažení. Jako lákadlo si mezitím Microsoft připravil video, kde funkce klávesnice demonstruje.

Zdroj: mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat