Android N zřejmě získá podporu 3D gest

Android N zřejmě získá podporu 3D gest
2016-04-16T08:08:17+02:00
• 16. 4. 2016

Tento týden jsme byli svědky vydání nové verze Android N Developer Preview. O zásadních novinkách jsme vás informovali v našem seriálu. V rámci zkoumání systému přišel zahraniční web Phandroid se zajímavou novinkou – Dynamic Shortcuts. Tato změna se týká spíše launcheru Android N. Je určena pro zařízení s obrazovkami reagujícími na sílu dotyku. Prakticky se jedná o velmi podobné řešení, které známe z konkurenčních modelů iPhone 6S.

name_android_n

Dynamic Shortcuts budou moci vývojáři postupně přidávat do svých aplikací. Uživatelé si budou moci k aplikaci v samotném launcheru přidávat zkratky, aby se mohli rychleji dostat k určitým částem aplikace. Na tyto uživatelem nastavené volby už nebude mít vývojář žádný vliv.

Výše jmenovaný server vyzpovídal i vývojáře Kevina Barryho, který pracuje na oblíbeném Nova Launcheru. Ten se funkci pokusil již vyzkoušet. Nepodařilo se mu to však tak, jak očekával, že by měla funkce vypadat. Domnívá se, že Dynamic Shortcuts budeme moci plně využít jen u zařízení s obrazovkami podporujícími tzv. 3D dotyková gesta.

Kevin Barry funkci tedy aktivoval alespoň na gesto posunu prstem dolů. Demonstruje tak, jak je vůbec s Dynamic Shortcuts zamýšleno. A řešení je to podobné jako u konkurenčního Applu. Je důležité připomenout, že níže uvedená animace pochází z Nova launcheru. Aplikace, která tuto funkci využívá pak pochází od Steva Albrighta. Musíme upozornit, že konečné řešení může vypadat odlišně.

Android N

Dynamics Shortcuts v Nova Launcheru a alternativní aplikaci, odkaz na animaci

Novinka by mohla být oficiálně představena v okamžiku, kdy Google uvede na trh novou řadu Nexus telefonů. Očekává se, že připravované zařízení by již měla mít hardwarové specifikace, které by funkci měly podporovat.

Zdroje: phandroid.com, technobuffalo.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat