Spotify na Windows Phone nekončí a přichází s novou aktualizací aktualizováno

Spotify na Windows Phone nekončí a přichází s novou aktualizací [aktualizováno]
2016-03-14T13:45:50+02:00
• 14. 3. 2016
4

Aktualizováno 14.3.

Navzdory včerejší informaci o ukončení podpory dnes Spotify vydalo aktualizaci své aplikace pro Windows Phone, která nyní povyšuje na verzi 5.2, přičemž jiný zaměstnanec sdělil, že se ukončení podpory v žádném případě nechystá.

Právě naopak, Spotify bude i nadále podporovat Windows Phone 8.1 a nová verze navíc vylepšuje kompatibilitu s Windows 10. Do budoucna tedy můžeme počítat s dalšími aktualizacemi, přičemž možná časem dojde i na novou, univerzální aplikaci.

Včerejší vyjádření o ukončení podpory bylo s největší pravděpodobností jeden velký omyl, dotyčný zaměstnanec neměl dostatečné množství potřebných informací, a tak přišel s tvrzením, že aplikace končí. Dobrou zprávou tedy je, že se toto nakonec nepotvrdilo a aplikace i nadále zůstává plně podporována.

Aktualizaci na nejnovější verzi 5.2 můžete stahovat z obchodu pomocí následujícího odkazu.

[winphone cena=“]spotify/9wzdncrfj4wk[/winphone]

Původní článek

Poslední aktualizaci dostala aplikace Spotify na Windows Phone loni v únoru, od té doby se už v obchodu nic nového neobjevilo a podle posledních informací se už zřejmě ani v budoucnu ničeho nového nedočkáme. Jeden z uživatelů aplikace se zástupců švédské společnosti dotázal ohledně budoucích aktualizací jejich aplikace pro Windows Phone, načež Spotify reagovalo následovně.

„Můžeme potvrdit, že Windows Phone 8.x již nadále nepodporujeme. Naši aplikaci Spotify můžete stále používat na telefonech s ní spojených, ale budoucí aktualizace již nedostanete a aplikaci nebude možné znovu stáhnout. Omlouváme se za nepříjemnosti.“

Spotify_lede_new

Z odpovědi nelze přesně odvodit, proč se Spotify rozhodlo pro ukončení podpory své aplikace pro mobilní Windows, nicméně výsledek je více než jasný a rozhodně nepotěší stávající uživatele s Windows Phone telefony. Trochu více uspokojující by mohl být další odstavec odpovědi.

„V současné době nemůžeme s jistotou říci, jestli nebo kdy přesně vydáme aplikaci pro Windows 10, každopádně jakmile se objeví něco nového, upozorní vás aplikace na dostupnou aktualizaci a budete vyzváni k jejímu stažení.“

Do budoucna se tedy společnost zřejmě chystá přijít i s aplikací pro Windows 10, která nahradí tu současnou, momentálně již nepodporovanou aplikaci. Nicméně nebylo sděleno nic konkrétního, a tak si na podrobnosti budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Jeden ze zaměstnanců Spotify rovněž potvrdil, že jim byl zaslán odkaz na podrobnosti ohledně projektu Islandwood, což jsou nástroje pro portaci iOS aplikací na Windows 10. Tato informace byla následně přeposlána technickému týmu. Je zde tedy i možnost, že se na Windows 10 v budoucnu setkáme s totožnou aplikací Spotify, kterou dnes využívají uživatelé zařízení od Applu.

Zdroje: winbeta.org, mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Pavel Žurek

14. 3. 2016, 8:02

vydají univerzální aplikaci na win 10, pak to bude fungovat všude. Win 10 je super systém akorát mu ujel vlak ale myšlenka contiua je parádní a dalších věcí… ještě bych je neházel hrobníkovy na lopatu gord je to Microsoft má dost ekonomické sily se prosadit.

Filip Eliáš

14. 3. 2016, 5:48

Mít Windows Phone tak bych byl hodně nazývány.

Radim Stehlík

14. 3. 2016, 7:19

a pročpak ty nazdárku? Já bych byl zas nas.. kdybych zůstal u Androida :-)
Na win10 bez problémů běhá současná verze. Není potřeba aktualizovat verzi pro staré win, když většina telefonů dostane WM10. A na ně aplikaci vydají tutově jako universální i pro velké 10.

Ja jsem z clanku pochopil ze pro w10 si nic nestahnete a soucasnou aplikaci muzete pouzivat jenom pokud uz ji mate stazenou. Takze celkem k nicemu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat