General Mobile dává šanci Android One u GM5 Plus

General Mobile dává šanci Android One u GM5 Plus
2016-03-01T11:30:58+02:00
• 1. 3. 2016

Operační systém Android One není zatím tolik rozšířený mezi uživateli chytrých zařízení, jak by si samotný Google možná přál. Původně se mělo jednat o megalomanský projekt, kde čistý Android měl být co nejvíce rozšířený. Další šanci mu dává společnost General Mobile, která oficiálně představila model GM5 Plus pro mezinárodní trh. Telefon získal víceméně nadprůměrnou výbavu a díky ní bude zapadat do vyšších řad ve střední třídě.

General Mobile GM5 Plus

V jeho čele stojí 5,5palcový Full displej s 2.5D zakřivením, který je chráněn sklem Gorilla Glass 4. Model obepíná kovový rámeček a pod plastovým krytem běží procesor Snapdragon 617 od Qualcommu, 3GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 32 GB rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Uvnitř skrytá 3 100mAh baterie se dokáže přes USB typu C nabít na 60% hodnotu za půl hodiny. Vpředu nelze přehlédnout 13MPx kamerku s LED bleskem.

Stejně tomu tak je v zadní části, kam byl dosazen také 13megapixelový fotoaparát s duální LED diodou. Mezi zbývající prvky výbavy můžeme zahrnout podporu sítí 4. generace (cat. 7) nebo zmiňovaný Android One ve verzi 6.0.1 Marshmallow. Prvním z 15 prodejních trhů se stal ten v Turecku a jeho prodejní cena vychází na 300 dolarů (tj. cca 7 419 Kč), což zrovna neodpovídá původní myšlence u Androidu One.

Zdroj: generalmobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat