Dámské hodinky od HP

Dámské hodinky od HP
2016-02-09T08:14:01+02:00
• 9. 2. 2016

Společnost Hewlett Packard známe především jako tradičního výrobce stolních počítačů, notebooků nebo tiskáren. Ovšem každoročně klesající prodeje počítačů donutily i kolosy, jako je právě HP k změnám. Společnost propouští zaměstnance a plánuje se rozdělit na dvě menší společnosti se zaměřením především na firemní klientelu.

Nyní se ovšem HP spojilo se světovým návrhářem Isaacem Mizrahi a na trh uvedlo nové „skorochytré“ hodinky pro něžnější pohlaví. Skorochytré proto, že to jsou ve skutečnosti obyčejné hodinky s analogovým ciferníkem, pod kterým je zabudovaný malý displej. Hodinky se pomocí Bluetooth dají spárovat s telefonem s operačním systémem iOS 8+ nebo Android 4.4+. Po spárování přes aplikaci (v době psaní článku byly odkazy na oficiálních stránkách nefunkční) se na hodinkách může zobrazovat notifikace jako: zmeškané hovory, SMS, budík nebo i Twitter. Díky vestavěnému pedometru dokáží i měřit počet kroků. To je ovšem vše. Nečekejte senzor tepu nebo operační systém Android Wear. Šance tedy na nějaké rozšíření funkcí přes aplikace třetích stran je tak prakticky nulová.

HP watch 4 HP watch 3

Na druhou stranu jednoduchost přináší i své výhody. Baterie dokáže hodinky napájet až 5 dní, pokud jsou notifikace zapnuty, jinak i několik let. Samotné nabíjení probíhá pomocí kolébky a kontaktu na spodní straně hodinek.

HP watch 5 HP watch 1

Průměr hodinek je 42 mm a prodávají se ve dvou barvách: zlaté a stříbrné. Samotné řemínky je možné koupit v barvách: bílá, černá, světle modrá, růžová nebo šedá a dají se libovolně vyměnit. Každý ovšem stojí 40 dolarů (asi 970 Kč). Hodinky vyjdou poté na 250 dolarů (asi 6000 Kč).

HP watch 2

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat