Rendery prozrazují vzhled Lumie 650, bude vypadat lépe než top modely Lumia 950/XL

Rendery prozrazují vzhled Lumie 650, bude vypadat lépe než top modely Lumia 950/XL
2015-12-23T12:30:06+02:00
• 23. 12. 2015

Nové rendery, které vznikly za spolupráce serveru Windows Central a designérů z Phone Designer, poodhalují velmi detailně podobu nového modelu od Microsoftu, Lumia 650, který by měl být představen na přelomu ledna a února příštího roku. Dle zdrojů zmíněného serveru by měl telefon nabídnout velmi přijatelnou cenu, což z něj dělá ideálního kandidáta na firemní telefony pro zaměstnance různých společností.

Rendery jsou pak vytvořené na základě interní prezentace Microsoftu týkající se právě tohoto telefonu. I přesto, že obrázky nejsou oficiální, mají údajně velice věrně znázorňovat podobu nadcházejícího modelu.

Lumia650_3 Lumia650_5 Lumia650_6

Už na první pohled si lze všimnout velice povedeného a elegantního designu, který poráží nedávné top modely Lumia 950 a 950 XL na celé čáře, vzhledem k tomu, že zmínění novinky jsou kompletně z plastu a s množstvím konstrukčních nedostatků, jak jsme se ostatně sami přesvědčili u obou z nich.

Na rozdíl od celoplastové Lumie 640 se zde setkáváme s velmi kvalitní konstrukcí, která kombinuje sklo, plast a elegantně zabroušený kovový rámeček. Rozhodně se ze strany Microsoftu jedná o velký designový pokrok, který má šanci uspět na trhu plném velmi podobných a nezajímavých telefonů.

Lumia650_Group2 Lumia650_Group4 Lumia650_Group5

Specifikace však honosně působící zařízení sráží zpátky do střední třídy v čele s průměrným čtyřjádrovým procesorem, přičemž by se mělo jednat o nový Snapdragon 212, který se skládá z jader ARM Cortex A7 pracujících na taktu 1,3 GHz. Grafiku obstarává Adreno 304 a procesor dále zvládne LTE, podporuje Quick Charge 2.0, Bluetooth 4.1, NFC, HD Voice a volání přes Wi-Fi.

Operační paměť má pouhý 1 GB, i s tím si však mobilní Windows 10 hravě poradí. Displej má mít úhlopříčku 5 palců a HD rozlišení. Úložiště dále pojme 8 GB dat, přičemž není problém rozšířit si ho pomocí microSD karty. Fotoaparát disponuje na zadní straně 8MPx snímačem s LED přisvětlením, přední kamerka by měla zvládnout 5MPx fotografie.

white+watermarks

Co se představení a dostupnosti telefonu týče, neměli bychom čekat příliš dlouho. Pravděpodobně nedojde k představení hned na veletrhu CES a Microsoft si počká buď na MWC v Barceloně, nebo oznámí svou vlastní tiskovou konferenci, na které telefon představí. Avšak vzhledem k tomu, že předchozí Lumie 640 a 640 XL byly představeny na MWC, není vyloučeno, že i představení nástupce proběhne na té samé události, přičemž termín konání je stanoven od 22. do 25. února příštího roku. Na více podrobností si ale budeme muset ještě nějaký ten týden počkat.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat