Přihlášení ke Google účtu bez nutnosti zadání hesla

Přihlášení ke Google účtu bez nutnosti zadání hesla
2015-12-23T09:45:59+02:00
• 23. 12. 2015
1

V dnešní době je v podstatě normální mít více než dva až tři účty, k nim je samozřejmostí mít odlišná hesla, tedy alespoň co se týká těch, kteří mají rádi bezpečí. Google i jiné služby pak nabízí možnost se přihlásit skrze ně, stačí kliknout na tlačítko a vše zařídí služba, která komunikuje se zprostředkovatelem. Nyní se však objevila možnost, která se zdánlivě chová částečně jako dvoufázové ověřování.

google-login-via-phone

Podle příspěvku uživatele rp1226 z Redditu, má Google řešení, jak si to můžeme trochu zjednodušit. Tou částí o dvoufázovém ověřování výše míním, že k ulehčení přístupu skrze přihlášení v počítači budete potřebovat telefon, respektive chytré zařízení. Následně stačí potvrdit přihlášení a je to. To je rychlé shrnutí.

Jak celý proces vlastně funguje? No, zde už musíme trochu pátrat a dovtípit se. Pro toto přihlášení v prohlížeči, je tedy nutné mít chytré zařízení. Ovšem, problém nastává, když zjistíme, že uživatel rp1226 použil Nexus 6P. Můžeme se domnívat, že tato funkce bude přístupná jen pro některá zařízení – avšak pro jaká? K této funkcionalitě se však dostanete jen omezeně a zatím není jasné, zda vůbec. Funkce se pak aktivuje skrze nastavení a povolení.

Na snímcích výše můžete vidět celkový postup, je to velmi jednoduché.

google-1 google-2 google-3

google-4 google-5 google-6

google7

Vyvstává tedy mnoho otázek. Jak se k této možnosti dostat? Plánuje Google tuto funkci rozšířit nebo minimálně oznámit oficiálně? Bude aktivace funkce opravdu tak jednoduchá? Je to bezpečné? Otázek je samozřejmě více a určitě přijdete na další.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Libor Foltýnek

24. 12. 2015, 8:46

Mně se to nelíbí. Hlavně proto, že na web bych lezl např. tehdy, kdy se mně vybije baterka v telefonu. :)
Pohodlnější to není (musím sahat na jiné zařízení) a bezpečnější taky moc ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat