Nové Lumie budou drahé jako nové iPhony, nabídnou však bohaté příslušenství

Nové Lumie budou drahé jako nové iPhony, nabídnou však bohaté příslušenství
2015-09-22T20:15:20+02:00
• 22. 9. 2015
5

Již za dva týdny představí Microsoft své nové produkty, včetně prémiových Lumií 950 a 950XL. O těch již víme vlastně všechno a nyní se nám odkrývá poslední neznámá, a tou je cena obou modelů. Mnohé to možná trochu překvapí, ale Microsoft si za nové Lumie bude účtovat téměř tolik, kolik chce Apple za své nové iPhony.

cityman-talkman

Ceny byly poodhaleny na španělském eshopu, kde Lumia 950 stojí 659 eur a Lumia 950XL dokonce 749 eur. To je trochu odvážná cena pro telefony, které mají spolu se systémem Windows 10 Mobile nalákat více nových zákazníků na stranu Microsoftu. Pro porovnání si vezměme ceny nových iPhonů. Menší varianta iPhone 6s s 16GB úložištěm vyjde na 739 eur a větší iPhone 6s Plus začíná s cenou 849 eur.

costs

Možná trochu uklidňující je informace, že součástí balení a tedy i součástí této částky je příslušenství v hodnotě 200 euro, což ve výsledku znamená, že vy telefony v přepočtu nemusely stát více než 15 000 korun. Není zatím jisté, o jaké příslušenství se konkrétně jedná, nabízí se ovšem dock pro rozhraní Continuum. Ono zmiňované rozhraní by mělo být jedním z největších lákadel nového systému a kromě Microsoftu už zákazníky nalákal i Acer, který na veletrhu IFA ukázal výborně vybavený telefon s Windows 10 Mobile a rovněž s podporou Continuum.

munchkin-760x449

Jen pro připomenutí zmíním, že konferenci bude Microsoft pořádat 6. října a mezi představovanými novinkami bude kromě top modelů s Windows 10 Mobile také tablet Surface Pro 4 a náramek Microsoft Band 2. Nedávno jsme se ovšem dozvěděli i o levnějším telefonu Lumia 550, na který by také mohla dojít řeč, necháme se tedy překvapit, s čím Microsoft nakonec přijde.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Vojtěch Navrátil

22. 9. 2015, 20:33

WAT.. Myslím, že Microsoft se už nejednou vytáhl s příslušenstvím v ceně, která jen zvyšovala číslo na účtence (Xbone) a sklidil za to oprávněnou kritiku. Říká se „do stejný řeky dvakrát nelez“, ale pro MS to zjevně neplatí.

David Pilař

22. 9. 2015, 22:17

Také mi to přijde jako ne dvakrát vhodné řešení, pokud chce s těmito modely Microsoft zachránit svou mobilní existenci.. Přijatelné by bylo, kdyby dal do prodeje dvě varianty, jednu s příslušenstvím a druhou bez. Ať si každý vybere, jestli ho chce nebo ne. Pokud na výběr nebude, tak je to průšvih.

Stanislav Kosáček

22. 9. 2015, 23:56

Hlavně mě nenapadá jediný důvod, proč ten dock nakoupit poté za 10 USD na aliexpresu. Cena 200 USD za krabičku, která nebude nic jiného než redukce usb-c na hdmi, není opodstatněná.

David Pilař

23. 9. 2015, 13:23

No ona je to vlastně redukce z USB-C na HDMI, DisplayPort a 3 USB porty. A teď mi řekněte, jestli jste takovou redukci už viděl, já teda ne :) On je velký rozdíl mezi redukcí a dockem..

Stanislav Kosáček

24. 9. 2015, 0:01

Zda jsem ji viděl či neviděl je irelevantní, podstatné je to, že cena 200 USD je neadekvátní a až bude poptávka, bude i nabídka. Pokud má dock HDMI, DisplayPort a 3 USB, tak odhaduji cenu podobného, ale univerzálního dokovacího zařízení na cca 30 USD. A to pár týdnů poté, co je MS uvede na trh.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat